Tehnica vizualizării pentru vindecare energetică

Posted on Location: 10min read109 views

Cu toții avem integrată în noi însușirea de a vindeca datorită conexiunii la energia universală. E important să învățăm s-o dezvoltăm și să ne obișnuim s-o folosim.

Vindecarea energetică nu este magie. Este o schimbare reală petrecută în sistemul energetic al unei persoane, care produce modificări corporale apărute în timp real. Vindecarea este un proces de schimbare.

Vizualizările prezentate în continuare pot fi utilizate atât pentru schimbări minore, cât și pentru probleme de sănătate grave. Pașii fiecărei vizualizări sunt ușor de urmat. Conceptele sunt simple. Provocarea constă în autodisciplină. E nevoie de timp pentru a realiza vizualizările mai multe zile, săptămâni sau luni. Apoi vei vedea rezultatele.

Următoarele cuvinte evidențiază principalele etape ale vindecării:

Vindecătorul se află în ființa noastră.

Vindecătorule, trezește-te!

Conectează-te la propria persoană prin intenția de vindecare.

Cultivă viziunea viitorului care te așteaptă.

Alimentează-o în starea de vis.

Trezește-te în noua realitate.

De ce e nevoie de vizualizări?

Multă lume mă întreabă de ce trebuie să realizăm vizualizările. Le răspund îndemnându-i să-și asume responsabilitatea pentru sănătatea lor și să treacă la treabă. Gândește sănătos, fii sănătos/oasă.

Toate atitudinile și activitățile noastre zilnice au un efect fiziologic real asupra corpului fizic. Creierul imprimă o impresie provenită din vizualizări, astfel încât acestea sunt prelucrate ca fiind evenimente reale, chiar dacă sunt create de imaginație. Imprimarea declanșează și mai multe sarcini electrice în neuroni. Aceste semnale licăresc între sinapsele care realizează conexiunile dintre neuroni. Repetând regulat vizualizările, conexiunile dintre neuroni devin mai puternice, mai stabile și mai eficiente în ce caracterul realist al vizualizărilor și al reacției noastre la ele. Celulele cerebrale formează o rețea. Putem crea în creierul nostru o cale permanentă a schimbării, care va da naștere unei ajustări constante a memoriei din corpul fizic.

Atunci când mă uit la cineva care face corect vizualizările, pot vedea fluxul energetic pe care persoana respectivă îl direcționează în interiorul său. Impactul asupra eului fizic este într-adevăr puternic. Acesta este motivul pentru care recomand cu tărie vizualizările: eu unul le-am văzut efectele pozitive. Capacitatea de a ne influența pe noi înșine este o însușire uimitor de eficientă și ea poate fi valorificată cu ușurință, cu ajutorul unor instrumente simple.

Gândește-te la tine ca la un regizor care creează un film al viitorului tău – care devine apoi realitatea ta conștientă. Asta faci asumându-ți activ gândurile, vorbele și faptele. Vizualizările ne acordă o licență creativă nelimitată.

Sportivii de tip folosesc tehnicile de vizualizare deoarece își dau seama că agilitatea fizică este numai o parte a jocului. În orice sport, aspectul psihologic este cel care deosebește sportivii buni de cei excepționali. Întregul plan de joc se desfășoară foarte precis în mintea sportivilor. Performanța optimă este o provocare deopotrivă psihică și fizică.

Vizualizează-te așa cum dorești să fii. Dacă ești sportiv/ă, imaginează-ți cât mai detaliat ce înseamnă să porți o medalie olimpică de aur. Uită-te la ea, pipăi-o, crede în existența ei. Fă în așa fel încât să devină reală. Acum ai imprimat în memorie faptul de a fi realizat acest lucru, așa că poți repeta performanța: deja știi cum să procedezi.

Aceeași tehnică se aplică și vizualizărilor de vindecare. Imaginează-ți că faci toate lucrurile de care vei fi capabil/ă după atingerea țelului legat de sănătate. E important ca vizualizarea să fie cât mai detaliată atunci când îți imaginezi provocările fizice pe care dorești să le învingi. Încă o dată, fă ceea ce îți place. Închipuiește-ți totul ca și cum ar fi devenit deja realitate.

Pe măsură ce faci vizualizările, este important să le simți ca fiind dinamice și fluide. Folosește-te de toate simțurile pentru a imagina cât mai viu evenimentele, până când creierul le va interpreta considerându-le experiențe reale. Creierul va prelucra informațiile ca și cum gândul ar fi un eveniment petrecut în realitate.

Vei ști că vizualizarea funcționează atunci când vei începe să simți schimbări în starea de sănătate. Fă vizualizări realiste prin intermediul intențiilor pozitive pentru a obține rezultate optime. Te recreezi într-o nouă ipostază a stării de bine. Creezi acum o nouă realitate a stării de sănătate. Amintește-ți că energia este prelucrată ca informație nouă în interiorul corpului fizic.

Întoarcerea la sănătate este un proces continuu de învățare. Obiectivul nu este viața eternă în forma actuală, ci mai curând autodezvoltarea, cu scopul de a crea o funcționare optimă a sistemului imunitar, o stare emoțională echilibrată și o trezire a conștiinței spirituale.

Practică exercițiile și vizualizările pentru o schimbare totală a stilului de viață. Introdu vizualizările în rutina zilnică și îți vei da seama curând de avantajele lor. Realizarea lor va deveni la fel de naturală ca respirația. Bucură-te de noul sentiment de pace interioară pe măsură ce te relaxezi și devii stăpân/ă pe această abilitate.

Strategii de perfecționare a vizualizărilor de vindecare

Pregătirea psihologică pentru a beneficia la maximum de pe urma vizualizărilor este esențială. Din multe puncte de vedere, realizarea vizualizărilor seamănă cu zugrăvirea unei case. Prima parte a acțiunii constă numai în preparative. Mai întâi, trebuie astupate toate găurile și crăpăturile din pereți. Apoi urmează tencuirea și izolarea. Pare o veșnicie până când ajungi să contempli noua culoarea a pereților. Cu toții am văzut ce înseamnă să sari peste aceste pregătiri minuțioase: rezultatul final nu este satisfăcător pentru că îmbunătățirile nu durează.

În mod similar, pentru a obține beneficii durabile de pe urma vindecării energetice, e important să realizăm că munca preliminară desfășurată înainte de această călătorie este la fel de importantă și de consumatoare de timp ca aventura însăși.

Ne putem folosi cel mai eficient visele, realizând vizualizările înainte de a adormi. Astfel, ni le fixăm în minte pe toată durata somnului. În vis atingem cea mai imaginativă stare mentală. De asemenea, aceasta este și faza mai puțin critică, iar vizualizările vor deveni reale cu mai mare ușurință, fiind prelucrate ca evenimente efective. Introdu activ în starea de vis o vizualizare extrem de utilă pentru obținerea stării de bine. Poți realiza acest lucru gândindu-te la o anumită vizualizare în timp ce adormi, astfel încât aceasta să se fixeze în gândurile tale subconștiente.

Exercițiu de respirație

Respirația eficientă din timpul vizualizărilor este importantă pentru furnizarea oxigenului, adică a energiei de care au nevoie toate celulele organismului. Poți realiza acest lucru acordând atenție inspirației și expirației. Inspiră energie vitală, și tabloul mental va deveni și mai realist.

Iată un exercițiu de respirație simplu, care conține două etape:

  1. Inspiră cât mai profund energia, umplându-ți plămânii și cavitatea abdominală cu aer. Când faci acest lucru, imaginează-ți că îți aprovizionezi corpul, mintea și sufletul cu tot ceea ce îți trebuie pentru a atinge țelul legat de sănătate.
  2. Expiră cu putere aerul din plămâni și din cavitatea abdominală, eliminând totodată ceea ce nu îți mai trebuie sau nu dorești să ai în corpul fizic. În felul acesta, îl eliberezi de orice fel de probleme sau blocaje emoționale.

Meditația rapidă

Pentru a ajunge la o stare de calm, meditativă, cei mai mulți preferă să se afle într-un mediu liniștit, iar corpul lor să adopte o poziție cât mai relaxată. Dar acest lucru nu este întotdeauna ușor de obținut. Trăim o viață agitată și stresantă, așa că mintea noastră este dominată adesea de gânduri amestecate, iar zgomotele din jur fac să ne fie mai greu să ne găsim liniștea. Vestea bună este că meditația poate fi totuși realizată, deoarece starea de expansiune a conștiinței își află originea în minte. Provocările mediului, cum ar fi zgomotele sau neplăcerile fizice, te tulbură numai dacă le permiți acest lucru.

Mijloacele de a intra într-o stare mentală relaxată pot diferi, însă important este să atingi acel nivel de liniște conștientă care este vital pentru reflecție. Odată atinsă, starea de spirit modificată operează în același fel, indiferent cum anume am ajuns la ea.

Iată o tehnică de meditație pe care o folosesc într-un mediu din care lipsesc confortul fizic, calmul și liniștea. Eu am numit-o meditație rapidă. Simțul extrem al mișcării trăit în timpul meditației rapide provoacă confuzie în tiparele noastre de gândire, lucru care ne întrerupe starea de conștiență. Această întrerupere a logicii activează mintea subconștientă, unde poate fi găsită liniștea.

  1. Închide ochii și vizualizează cu ochiul minții, un carusel. Îl vezi în stare de repaos. Observă cât mai multe detalii cu putință. Vezi acoperișul colorat și pozițiile statice ale animalelor.
  2. Începe mișcarea. Privește cu animalele se mișcă în sus și în jos, în timp ce caruselul se învârtește.
  3. Mărește viteza. Urmărește cum animalele se mișcă tot mai repede, concentrându-te asupra a cât mai multe detalii. S-ar putea întâmpla ca anumite persoane să amețească până când se obișnuiesc cu mișcarea. Dacă simți că îți pierzi puțin echilibrul, vizualizează cum caruselul se învârtește în sens invers. Astfel, îți vei recăpăta echilibrul. Încearcă din nou să accelerezi mișcarea de rotație.
  4. Viteza atinge un nivel maxim. Caruselul se rotește cu viteza maximă pe care o poți concepe. Indiferent de viteză, continuă să accelerezi. Asta te face să vizualizezi mai repede decât viteza atinsă de gândurile tale. Vei simți iureșul și te vei trezi că nu te gândești la nimic. De acum înainte, este ca și cum caruselul s-ar învârti dincolo de starea voastră conștientă.

Această stare de conștiență intensificată obținută prin intermediul vizualizării unei viteze duse la limită, conduce la un sentiment de pace și de relaxare. Ansamblul minte-corp se fixează într-un cadru conștient, în care mintea meditativă poate fi urmărită rapid și ușor.

Maximizarea intenției concentrate

Convingerile, intențiile și așteptările tale fiind acum îndreptate către vindecare, următorul pas constă în a ști că ești pregătit/ă, dornic/ă și capabil/ă să implementezi autovindecarea. Are loc un schimb permanent de informații între holograma cuantică și eul tău fizic. Vizualizările sunt instrumentele pe care le poți utiliza pentru a controla acest proces al schimburilor de informații. Știi încotro să îți direcționezi sistemul imunitar pentru a obține performanța optimă. Vizualizările îți dau posibilitatea să te resetezi la capacitatea maximă pentru a realiza acest deziderat.

Atunci când sunt realizate cu intenții clare, și prin concentrare asupra detaliilor, vizualizările încorporează toate cele cinci simțuri într-un sentiment dinamic și realist al trăirii evenimentului. Ceea ce îți imaginezi cu ochii minții și are intensitatea unei experiențe reale, declanșează intervenția minții subconștiente. Acest lucru maximizează intențiile concentrate pentru a ghida în mod optim sistemul imunitar, în vederea corectării problemei de sănătate.

Adesea, suferințele cronice nu mai sunt recunoscute de corpul fizic, deoarece s-a obișnuit cu ele. Sunt trecute cu vederea, astfel încât trupul să se poată concentra asupra informațiilor nou primite. Vizualizările pot trezi corpul la conștientizarea faptului că există o problemă, astfel încât sistemul imunitar să poată reacționa. Intenția nestrămutată de a schimba un status-quo nesănătos va activa o modificare în mintea subconștientă.

Extinde vizualizările astfel încât să cuprindă toate simțurile. Oamenii au anumite simțuri dominante, așa că unora li se va părea mai realist să-ți audă vizualizările. Altora le vine mai ușor să le acceseze prin intermediul simțului tactil. Unora li se pare că dacă povestesc cu glas tare ceea ce se întâmplă, asta produce asupra lor o impresie mai puternică. Monologul interior poate mări încrederea în sine în timpul procesului de autorecreare. Aceste abordări, dramatice ori rezervate, sunt la fel de valabile și de eficiente atâta vreme cât au o semnificație precisă. Ai încrede în tine însuți/însăți.

Dacă, în timpul vizualizărilor, mintea îți rătăcește aiurea, oprește-te și relaxează-te. Apasă tasta refresh, ca să zicem așa. Acest proces presupune reprogramarea ansamblului minte-corp. Fii răbdător/oare cu tine însuți/însăți. Concentrează-te asupra sentimentului, și el se va întoarce. Refă focalizarea.

Cu iubire,
signature

Subscribe so you don’t miss a post

Sign up with your email address to receive news and updates!

Care sunt gândurile tale?

Your email address will not be published.

No Comments Yet.

Abonează-te pentru gânduri bune&inspirație!

Previous
Învăță-ți mintea să te vindece
Tehnica vizualizării pentru vindecare energetică