Nu mai spera ca iubita ta să devină mai ușor de înțeles

Posted on Location: 8min read138 views

Femeia pare adesea să testeze capacitatea bărbatului ei de a rămâne netulburat în adevărul și scopul lui. Îl testează ca să simtă libertatea lui și profunzimea iubirii lui, să știe că e demn de încredere.  Testele ei pot lua diverse forme: se plânge, îl provoacă, se răzgândește, se îndoiește de el, îl distrage sau chiar îi subminează scopul sau autoritatea, într-un mod subtil sau nu foarte subtil.

Bărbatul nu trebuie să creadă niciodată că testele iubitei sale se vor termina și viața lui va deveni mai ușoară. Ar trebui mai degrabă să aprecieze faptul că ea face lucrurile acestea ca să-i simtă puterea, integritatea și deschiderea. Ea dorește să fie pătrunsă de adevărul și iubirea lui cea mai adâncă. Pe măsură ce el evoluează, la fel vor evolua și testele ei.

Fiecare clipă a vieții tale este fie un test, fie o sărbătoare. Același lucru e valabil pentru fiecare clipă cu iubita ta, numai că de două ori mai mult. Nu numai că simpla ei existență este un test pentru tine, dar una dintre cele mai mari plăceri ale ei în intimitate este să testeze și apoi să simtă că nu ești abătut din drum de provocarea ei.

Cel mai erotic moment pentru o femeie este să simtă că ești Shiva, masculinul divin: imperturbabil, pe deplin iubitor, absolut prezent și atotpătrunzător. Nu te poate mișca, pentru că deja ești ceea ce ești, cu sau fără ea. Nu te poate alunga, pentru că deja o penetrezi în iubire neșovăielnică, pătrunzând în inima, în corpul și în conștiința ei. Nu te poate distrage, pentru că angajamentul unidirecțional față de adevăr nu va fi influențat de șiretlicurile ei. Simțind această imensitate a iubirii și a libertății în tine, poate avea încredere totală în tine și poate renunța la testul ei, sărbătorind iubirea.

Până va vrea să simtă din nou că ești Shiva. Și atunci testarea va începe iar. De fapt, te va testa cel mai mult tocmai când ești cel mai mult asemenea lui Shiva. Poate ai muncit pentru un scop financiar și în sfârșit ai reușit. După luni sau ani de efort, ai câștigat în mod creator o mare sumă de bani. Te simți fericit, împlinit, plin de succes. Te simți minunat. Vii acasă la soția ta și vrei să îi dai vestea.

– Am făcut un milion de dolari azi.
– Frumos.
– Frumos?!?! Știi cât de mult am muncit pentru asta?!
– Știu. Parcă nu te-am văzut de luni de zile. Ți-ai adus aminte să iei lapte în drum spre casă?
– Aaa, scuze, am uitat. Dar cui îi pasă? Acum am putea cumpăra o lăptărie!
– Te-am rugat de trei ori azi dimineață să iei lapte și ți-am pus un bilet pe servietă. Cum ai putut să uiți?
– Am zis că-mi pare rău. Uite, mă duc să iau laptele ăla nenorocit…

De ce se poartă așa? Pentru că vrea pur și simplu să îți minimalizeze succesul? Nu. Te provoacă pentru că succesul tău nu face doi bani pentru ea, dacă nu ești liber și plin de iubire. Iar dacă ești liber și plin de iubire, nimic din ce spunea ea nu te poate doborî. Vrea să simtă că ești de nedoborât, așa că te lovește în punctul slab. Desigur că știe cât de mult înseamnă pentru tine momentul acesta de succes. Tocmai de aceea îl neagă. Nu pentru că vrea să-ți facă rău. Ci pentru că vrea să îl simtă pe Shiva. Vrea să îți simtă puterea. Vrea să simtă că fericirea ta nu depinde de reacția ei, nici de faptul că ai făcut un milion de dolari. Vrea să simtă că ești un bărbat superior, mereu stăpân pe Sine.

E o treabă grea să fii atât de liber și atât de plin de iubire și măreție ca Shiva, și în momentele tale de mediocritate ai vrea ca iubita ta să se mulțumească cu mai puțin. Însă dacă ești un bărbat care trăiește din plin, dispus să acționeze la limită și să progreseze prin dificultăți, atunci vei vrea ca ea să te testeze. S-ar putea să nu-ți placă. Dar nici nu vrei să se resemneze cu vreun prost care depinde de reacția iubitei lui pentru a fi fericit. Dacă ești în acord cu misiunea ta, ești fericit în esență, cu toate că perioadele oscilează între greu și ușor. Nu ai nevoie de mângâierile iubitei tale pentru a-ți îndeplini misiunea. E plăcut când te mângâie, dar nu mai ai nevoie de mămica, să îți spună ce băiat bun ești. Iar iubita ta nu vrea să ai nevoie de mămica. De fapt, o dezgustă acest lucru.

Dacă iubita ta e slabă, s-ar putea mulțumi cu un bărbat slab și astfel să-ți satisfacă nevoia de a te simți băiat bun. Dar dacă e femeie bună, o femeie puternică, o femeie „adevărată”, nu va tolera nevoile tale copilărești de a fi apreciat, de a colecționa jucării mai mari și de a fi stăpânul lumii. O femeie „adevărată” va iubi partea copilărească din tine, însă vrea ca viața ta să fie călăuzită de adevărurile tale cele mai profunde, nu de rănile neîngrijite din copilărie. Vrea să simtă că în interiorul tău ai depășit nevoia de apreciere și de jucării de un milion de dolari. Vrea să simtă puterea ta care se autogenerează din adevărul profund al ființei tale, din Sine.

Prin urmare, te va testa. S-ar putea să nu fie pe deplin conștientă de motivul pentru care o face, însă te va lovi în punctele slabe, îndeosebi în momentele tale de succes superficial, pentru a-ți simți puterea. Dacă cedezi, ai picat testul. Ai lăsat-o pe iubita ta să te minimalizeze. Ai demonstrat dependența ta de ea pentru validarea exterioară. Chiar dacă tocmai ai făcut un milion de dolari, ești un om slab. Iubita ta nu poate avea încredere deplină în tine.

Dacă rămâi însă împlinit și puternic, vesel și iubitor, adevărul ființei tale va fi neperturbat de testul ei și… atunci ai trecut testul.

– Iubito, îți dau eu lapte imediat, îi spui în timp ce o ridici în brațe cu iubire și o așezi pe canapea, râzând, sărutând-o, privind adânc în ochii ei minunați și revărsând asupra ei torentul iubirii tale încrezătoare prin alinturi, mângâieri și dezmierdări.

O vei simți gradat cum se relaxează, căci unde se poate simți mai încrezătoare decât în brațele lui Shiva căruia îi simte înfiorată esența. Acum ea renunță la tachinările ei și elimină toate tensiunile din inima ei. Ești de încredere. Nu ai nevoie de validarea ei pentru a fi plin de iubire. Pur și simplu ești plin de iubire. Ești iubirea. Adevărul tău este iubirea. Împlinirea ta nu depinde de mămica.

Nu ești doar bărbat, ești un bărbat superior, un bărbat care face tot ce poate pentru a personifica iubirea în lume și în intimitate, un bărbat care poate găsi ceva amuzant în faptul că a uitat să cumpere lapte într-o zi în care a făcut un milion de dolari. Acesta e genul de bărbat în care poate avea încredere iubita ta. Acum, e momentul pentru sărbătoare. Acum, se poate relaxa și ți se poate alătura cu adevărat în veselia ta, știind că nu depinzi de laudele ei pentru a fi fericit. Va dura zece minute, poate. Și apoi te va testa din nou.

Nu se termină niciodată. O femeie îl va testa mereu pe bărbatul ei pentru plăcerea de a simți puterea lui în iubire, capacitatea lui de a trece peste neplăcere, perseverența în adevărul lui și capacitatea de a împărtăși cu ea acel adevăr în iubire, chiar și atunci când e nemulțumită – mai ales atunci când e nemulțumită. Nemulțumirea este începutul plăcerii ei. Nu este o critică adevărată, ci un test al stării tale de Shiva. Critica e dizolvată în totalitate în iubire de îndată ce simte stăpânirea de sine, puterea, veselia și fericirea ta în mijlocul loviturii.

Nu se termină niciodată. Acesta e secretul. Nu poți scăpa de asta. Găsirea unei alte femei nu te va ajuta. Terapia nu te va ajuta. Dibăcia financiară sau sexuală nu te va ajuta. Iubita ta te testează pentru că te iubește. Vrea să simtă adevărul tău. Vrea să simtă iubirea ta. Și vrea să simtă că adevărul și iubirea ta sunt mai puternice decât înțepăturile pe care ți le poate arunca.

Pe urmă, poate să se relaxeze și să se abandoneze în universul iubirii polare bărbat/femeie. Pe urmă poate avea încredere în tine. Femeile cele mai iubitoare sunt cele care te vor testa cel mai mult. Ea vrea să fii tu însuți și în orice manifestare racordat la Sinele tău etern liber, atotputernic, plin de beatitudine. Să fii chiar Shiva.

Nu se va mulțumi cu mai puțin. Știe că acesta e adevărul despre tine. Știe că în adâncul inimii tu ești liber, ești Shiva. Dacă ești mai puțin de atât, te va chinui. Și, după cum știi, se cam pricepe la asta.

Totuși, dacă scopul tău este să fii liber, nu ai vrea să fie altfel. Și vei lăsa jocul ei magic să continue, căci ea este Shakti.

∗ Shiva și Shakti sunt doi termeni care provin din limba sanscrită și se referă la Eternul Masculin (Shiva) și Eternul Feminin (Shakti) ca principii primordiale divine ale manifestării polarității în univers. În tradiția spirituală Dumnezeu este transcendent, se află dincolo de universul manifestat, este lipsit de polaritate. Pentru a crea însă, el îmbracă două aspecte complementare. Unul este „conștiința”, principiul masculin – Shiva, și celălalt este „energia”, principiul feminin – Shakti.

În plan uman această polarizare cosmică se reflectă în bărbat ca manifestare a lui Shiva și în femeie ca manifestare a lui Shakti. Interacțiunea dintre cei doi reface jocul divin al creației inițiat de Dumnezeu transcendent prin polaritatea Shiva-Shakti.

∗ fragment din cartea Calea bărbatului superior, de David Deida

Cu iubire,
signature

Subscribe so you don’t miss a post

Sign up with your email address to receive news and updates!

Care sunt gândurile tale?

Your email address will not be published.

No Comments Yet.

Abonează-te pentru gânduri bune&inspirație!

Previous
Compasiunea, o tehnologie interioară puternică
Nu mai spera ca iubita ta să devină mai ușor de înțeles