Marea Conjuncție – începutul unei noi ere!

Posted on Location: 8min read118 views

Marea Conjuncție – începutul unei noi ere! Și în multe feluri!

Crezi sau nu, Marea Conjuncție (întâlnirea lui Jupiter și Saturn în ceruri) de pe 21 Decembrie este un lucru bun! Marea Conjuncție vestește de obicei energii stabilizatoare și, în urma unui an cât se poate de instabil, mă gândesc că toți ne-am bucura să fim asigurați că urcușurile și coborâșurile vor fi mai puțin extreme în 2021!

Înainte să intru în detaliile astrologice interesante, voi da puțin înapoi și vă voi oferi câteva informații generale despre ce este Marea Conjuncție, apoi voi intra în efectele asupra planului personal și, la sfârșit, am și un exercițiu de magie cu care să lucrezi. Fiind atât astrolog, cât și Mare Preoteasă Wiccan, știu cât de benefic poate fi să lucrezi cu energiile astrologice, folosind forme magice simple.

Ce este Marea Conjuncție, și de ce este „Mare”?

Marea Conjuncție este unirea lui Jupiter (planeta norocului, filozofiei și creșterii) cu Saturn (planeta karmei, stabilității și autorității). Astrologic, aceste două planete sunt de esențe opuse. De fapt, dacă iei simbolul lui Jupiter și în întorci cu susul în jos, vei avea simbolul lui Saturn – o aluzie la firea lor contrară. Când ajung în conjuncție, adică ocupă același grad zodiacal din perspectiva noastră pământească, înseamnă unirea a două naturi contrare.

Astrologic, Marea Conjuncție este utilizată pentru a măsura generațiile și epocile istorice, deoarece are loc la aproximativ fiecare 20 de ani. Motivul pentru care este denumită „Marea Conjuncție” este că a adus întotdeauna energia fertilității și stabilității. Și, știind că la fiecare 20 de ani, există o infuzie a acestor calități, ei bine… aș spune că asta e ceva bun. Și, având în vedere natura anului 2020, sunt sigură că mulți dintre voi veți considera la fel!

Iată însă câteva alte lucruri super interesante despre conjuncția Jupiter-Saturn:

 • La fiecare 20 de ani, se reînnoiește într-un semn astrologic al aceluiași element (Pământ, Apă, Aer sau Foc);
 • Marea Conjuncție petrece 220 de ani într-un singur element, înainte de a trece la următorul;
 • Pe măsură ce trece prin aceste cicluri între semnele zodiacale ale aceluiași element, tinde să revină la același grad, formând un triunghi de-a lungul timpului pe cer, sau ceea ce se numește un mare trigon în astrologie (fluxul perfect armonios de energie între 3 planete sau, în acest caz, 3 conjuncții în timp);
 • Această Mare Conjuncție de acum este prima din seria în elementul Aer, părăsind epoca anterioară a elementului Pământ.

Cum s-a arătat Marea Conjuncție în istorie?

Poveste adevărată aici. În anul 1583, a existat o Mare Conjuncție care a fost ultima din seria elementului Apă. În comunitățile metafizice de la acea vreme, s-a susținut în mod comun că, fiind ultima Mare Conjuncție dintr-un anumit element, va aduce haos și distrugere. Teama din spatele acestui eveniment astrologic s-a răspândit atât de mult, încât în 1586 a fost emis un ordin papal, discreditând și condamnând Astrologia. Cum nu s-a întâmplat nimic până în anul 1603, Astrologia a primit noi discreditări pentru eșecul său de a prezice cu exactitate sfârșitul lumii.

Marea Conjuncție a fost de mare interes pentru metafizicienii, astrologii și filosofii medievali. Cunoașterea lor provenea din surse de astrologie arabe. O mare parte a astrologiei medievale a fost influențată de vechile cunoștințe arabe de astrologie și chiar și magi notabili, precum Agrippa, erau foarte versați în cunoștințele astrologice provenite din Orientul Mijlociu.

Iată o altă poveste adevărată. Johannes Kepler, matematician și astronom/astrolog german, a urmărit Marea Conjuncție în trecut și a susținut teoria conform căreia Steaua din Betleem era, de fapt, o conjuncție foarte strânsă a lui Jupiter și Saturn, care era foarte vizibilă. Nu știu dacă este adevărat (nu am fost acolo), dar ar fi interesant, având în vedere că povestea nașterii lui Hristos a făcut parte din inaugurarea unei ere mult mai mari (mai mare de 20 de ani, cu siguranță)!

Mai recent, astrologii au folosit, de asemenea, repetițiile Marii Conjuncții ca demarcații ale generațiilor din secolul trecut, delimitând Baby Boomers, Generația X, Millenials și Generația Z, pe baza repetărilor acestei conjuncții.

Este o abordare interesantă de a împărți generațiile și ne lasă cu întrebarea și mai tentantă: cum va fi următoarea generație? 

Care sunt efectele Personale și Globale ale acestei Mari Conjuncții?

Dacă ar fi să rezum efectele acestei conjuncții Jupiter-Saturn, aș spune: STABILITATE prin SERVICIU și ÎNGRIJIRE.

La nivel global, această conjuncție Jupiter-Saturn ne stimulează să aducem stabilitate prin mijloace specifice Vărsătorului, deoarece în acest semn are loc conjuncția. Și Vărsătorul este despre utilizarea inteligenței, cercetare, tehnologie, invenții și rebeliune cu folos, îmbunătățiri și, în cele din urmă, salvarea vieților umane.

Unirea lui Jupiter cu Saturn în Vărsător oferă omenirii capacitatea de a avea cele mai sălbatice vise, teorii și filozofii și de a le vedea întrupate în lumea fizică.

Nu te face asta să te simți plin de speranță?

Sunt multe lucruri interesante legate de această Mare Conjuncție, dar ceea ce îmi place cel mai mult la ea provine din învățăturile astrologiei ezoterice. Atât Jupiter, cât și Saturn, au un anumit statut demn în Vărsător. Permiteți-mi să explic:

 • Guvernatorul personalități Vărsătorului este Saturn
 • Guvernatorul sufletesc al Vărsătorului este Jupiter

Deci, personalitatea și guvernatorul sufletului sunt uniți în chiar semnul zodiacal pe care îl guvernează împreună. Acest lucru are potențialul de a aduce multe roade bune pentru lume, dacă ne asigurăm de câteva lucruri. Totuși, există o cheie esențială de care e bine să ne amintim în următorii 20 de ani:

Acesta va fi un timp al experimentării – este posibil să nu vedeți neapărat rezultatele finale ale muncii efectuate pentru următorii 20 de ani.

Într-adevăr, influența Vărsătorului asupra acestei Marii Conjuncții va afecta structurile de autoritate din societate și va reorienta sistemele de guvernare de la autoconservare (influența epocii elementului anterior, al Marilor Conjuncții în semnul Pământului), la funcții umanitare superioare. Ceea ce va începe să devină evident este că aceste sisteme trebuie să aibă o relație cu oamenii pe care sunt meniți să-i servească – fie că sunt organisme guvernamentale, corporații sau alte structuri societale mari.

De asemenea, această Mare Conjuncție va trezi umanitarul în noi toți. Amintindu-ne că orice alt om viu trebuie să respire același aer, să trăiască aceleași bucurii ale vieții, și că poate fi rănit la fel de ușor. Indiferența creată de separarea societății va începe să se vindece odată cu unirea lui Jupiter și Saturn în Vărsător – slavă Domnului! Există suficient rău în această lume cauzat de separare și de opinii care duc la uitarea faptului că și ceilalți iubesc și pot fi răniți, la fel ca oricare dintre noi.

Vestea bună suplimentară este că energiile anului 2021 susțin, de asemenea, vindecarea acestor rupturi sociale care creează conflicte, ură și haos. 

Acum, la nivel personal, există mai multe lucruri grozave pe care le poți trăi:

 1. Deschidere către umanitatea din ceilalți;
 2. Chemarea de a-i servi pe ceilalți în moduri semnificative;
 3. Dorința de mai multă inteligență și înțelepciune;
 4. Putere sporită pentru exprimarea creativă, alături de o conexiune mai puternică cu Mintea Superioară (Mintea lui Dumnezeu) – unde există toate ideile și inspirațiile;
 5. Să fii mai dispus să vezi și să înțelegi punctele de vedere contrare alor tale;
 6. Mai multă claritate în ceea ce privește funcționarea tuturor aspectelor vieții tale (muncă, casă, relații, sănătate etc.);
 7. Să ai o perspectivă mai tehnică și mai detaliată asupra modului în care dorești să îți manifești obiectivele și dorințele.

Dacă inspiri și integrezi energia Marii Conjuncții în Vărsător, te vei simți capabil, bine pregătit, idealist și entuziasmat să manifești.

Vărsătorul poate fi un semn care este, de asemenea, distras cu ușurință. Cu toate acestea, efectele stabilizatoare ale lui Jupiter și Saturn în conjuncție restabilesc focusul, astfel încât nu doar să visăm, ci și să urmăm acțiunile care vor face din aceste visuri o realitate.

Știu că se întâmplă chiar înainte de sărbătorile de Crăciun, dar sincer vă încurajez să petreceți cât mai mult timp în mod creativ, astfel încât să puteți profita la maximum de această undă energetică. Mai jos am un exercițiu pentru tine care te poate ajuta să te conectezi la această energie.

Magie personală pentru a valorifica Puterea Marii Conjuncții

Acest exercițiu este influențat și de experiența mea ca Mare Preoteasă Wiccan. Marea Conjuncție se întâmplă la Solstițiul de Iarnă – Renașterea Soarelui. În Roata anului, solstițiul de iarnă este un timp al speranței, reînnoirii și un timp al bucuriei. Sunt aprinse focuri pentru a ajuta la menținerea flăcării vii în interiorul inimii.

Deci, lucrând cu energia Marii Conjuncții din Vărsător (aer), să revigorăm flacăra spiritului cu puțină magie!

Iată de ce ai nevoie:

 • 2 lumânări (culori potrivite: albastru, violet, alb);
 • 2 suporturi pentru lumânari;
 • creion sau pix.

Instrucțiuni:

 1. Contemplează și meditează câteva minute, și fă 2 liste. Prima este cu aspecte ale vieții sau ale sinelui pe care ai dori să le stabilizezi. A doua este cu aspecte ale vieții ale sinelui în care vrei să crești sau să servești.
 2. Alege o lumânare pentru Jupiter, și una pentru Saturn.
 3. Inscripționează simbolul planetei Jupiter într-o lumânare, și simbolul planetei Saturn în cealaltă (vezi mai jos simbolurile).
 4. Pe lumânarea Saturn, inscripționează aspectele vieții sau sinelui din prima listă.
 5. Pe lumânarea Jupiter, inscripționează aspectele vieții sau sinelui din a doua listă.

Aprinde lumânările (de preferință în seara zilei de 21) și acordă-ți timp pentru a medita cu ele și pentru a primi o infuzie de energie din Marea Conjuncție, precum și îndrumări despre propria creștere și stabilitate

Marea Conjuncție se va întoarce!

După cum am menționat, Marea Conjuncție are loc la fiecare 20 de ani, deci o vom revedea! De fapt, următoarea va avea loc pe 31 octombrie 2040. Da, Marea Conjuncție pare să devină Wiccan, trecând de la Solstițiul de Iarnă, la Halloween!

Dar în următorii 20 de ani, așteptăm cu nerăbdare progrese semnificative în dezvoltarea umanitară, îmbunătățiri în modul în care știința și tehnologia ne pot servi (dacă putem menține accentul pe importanța umanității în această ecuație), precum și schimbări în relația pe care diferitele autorități o au cu persoanele pe care sunt menite să le servească.

De asemenea, va exista o generație întreagă de copii nou-născuți care prețuiesc toate fațetele experienței umane și vor crește hotărâți să folosească fiecare instrument în avantajul lor, pentru a face lumea un loc mai bun pentru toate ființele.

Deci, pe măsură ce intrăm în restul acestei decade, poate facem ca motoarele să funcționeze mai bine decât am făcut-o anul ăsta!

Fie ca Marea Conjuncție să vă binecuvânteze viața cu fertilitate, creștere și stabilitate!

*material adaptat dupa Master The Stars

Cu iubire,
signature

Subscribe so you don’t miss a post

Sign up with your email address to receive news and updates!

Care sunt gândurile tale?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Comments Yet.

Abonează-te pentru gânduri bune&inspirație!

Previous
Feminin și masculin. Să te abandonezi vieții sau să îți impui voința?
Marea Conjuncție – începutul unei noi ere!