Istoria Pământului: cei șase Sori

Posted on Location: 3min read221 views

Viziunile mayașe asupra viitorului nostru și sistemul lor de măsurare a timpului sunt strânse legate. Acești profeți au sugerat că ciclurile de timp au caracteristici unice bazate pe „o mare undă”, care circulă periodic prin cosmos. Deplasarea ondulatorie a acestei unde prin tot ceea ce înseamnă creație, duce la sincronizarea dintre viață și forțele naturii într-un mod ciclic. Încheierea ciclului în 2012 e considerată a fi extrem de semnificativă pentru Pământ și pentru omenire.

Înțelepții de astăzi ai tradiției maya cred că încheierea acestui ciclu milenar s-a pretrecut în anul 2012, anticipat vreme de mai bine de 3000 de ani. Ei privesc acest foarte rar moment ca reprezentând punctul culminant și totodată momentul de naștere al unei schimbări de natură unică. Referitor la atributele specifice ciclurilor, de Arguelles sugerează, în conformitate cu credințele mayașilor, că prin convergența ciclurilor mayașe, se va împlini țelul nostru de „a aduna laolaltă mintea Pământului […] și de a o sigila cu armonia semințelor din stele”.

prin convergența ciclurilor mayașe, se va împlini țelul nostru de „a aduna laolaltă mintea Pământului […] și de a o sigila cu armonia semințelor din stele”.

Dr.Jose Arguelles

Într-un mod asemănător, tradițiile aztece din partea centrală a Mexicului asimilează evenimente ce au caracterizat evoluția Pământului cu niște cicluri pe care le-au numit „sori”.

Primul Soare

Istoria lor vorbește despre vremea Primului Soare, numit Nahui Ocelotl, când lumea noastră era locuită de giganți. Dacă ne aducem aminte de referințele biblice la o lume similară, descoperim că faimoasa Carte a lui Enoh, scrisă înaintea Consiliului de la Niceea, descrie zilele în care „femeile nășteau giganți, a căror înălțime era de 300 de cubiți (150 de metri). Aceștia devorau tot ceea ce producea munca oamenilor, până când a devenit imposibil ca ei să se mai hrănească.” Această perioadă s-a sfârșit când lumea animalelor a pus stăpânire pentru lumea oamenilor. Nimic nu atestă că ar fi existat supraviețuitori ai acestui moment neobișnuit din istoria omenirii.

Al doilea Soare

Al Doilea Soare, sau următorul mare ciclu, denumit Nahui Ehecatl, a reprezentat timpul când noii oameni au început să cultive pământul și să încrucișeze plante. Încheierea acestui ciclu a fost însoțită de apariția unui mare vânt, care a măturat totul de pe suprafața planetei.

Al treilea Soare

În timpul celui de-al Treilea Soare, Nahui Quiauhuitl, populațiile globului au construit mari temple și orașe. Se spune că la sfârșitul acestui ciclu, Pământul „s-a căscat larg” în multe locuri și a fost acoperit de o „ploaie de foc”.

Din rapoartele geologilor aflăm că a existat într-adevăr o vreme când porțiuni ale Pământului au fost acoperite de foc. Se crede că incendiul a fost declanșat de coliziunea dintre Pământ și un obiect venit din spațiu, după toate probabilitățile, un asteroid, acum 65 de milioane de ani.

Al patrulea Soare

Și sfârșitul celui de-al Patrulea Soare, acoperirea Pământului cu gheață, urmată de o mare inundație, este confirmată geologic, dar și de tradițiile orale și scrise din întreaga lume.

Al cincilea Soare

Calendarul aztec ne spune că trăim ultimele zile ale celui de-al Cincilea Soare. S-a prezis că sfârșitul celei de-a cincea lumi se va produce în vremea noastră, suprapunându-se cu ultimul ciclu mayaș, și făcând loc următorului ciclu, nașterea celui de-al Șaselea Soare.

Luând trecutul drept model, multe tradiții străvechi descriu zilele schimbării ca pe niște vremuri ale suferinței, dar și ale purificării. În aceste clipe suntem invitați să considerăm ca pe o ocazie de a ne întări și a ne pregăti pentru schimbări și mai mari la nivelul lumii.

Cu iubire,
signature

Subscribe so you don’t miss a post

Sign up with your email address to receive news and updates!

Care sunt gândurile tale?

Your email address will not be published.

No Comments Yet.

Abonează-te pentru gânduri bune&inspirație!

Previous
Consacrarea, una dintre cele mai puternice tehnici
Istoria Pământului: cei șase Sori