Învăță-ți mintea să te vindece

Intențiile și așteptarea rezultatului ne guvernează realitatea.

Posted on Location: 10min read325 views

Toată lumea are capacitatea de a se vindeca singură; trebuie doar să învețe s-o folosească. Vindecarea trupului, a minții și a spiritului reprezintă vindecarea autentică. Energia vindecătoare presupune flexibilitate în ceea ce privește schimbarea și participarea.

Vedem lumea prin filtre subiective, dobândite

Fiecare vede lumea într-un mod subiectiv, adică din interiorul unui sistem individual de convingeri. Ne formăm opinii prin intermediul experiențelor de viață, al credințelor religioase și al concepțiilor spirituale și culturale. Credințele și necredințele noastre acționează ca un filtru prin care vizualizăm totul. Ele stabilesc limitele care ne ghidează gândurile, vorbele și acțiunile.

Acest lucru este valabil și pentru oamenii de știință. Realitatea lor se bazează pe prejudecăți subiective. Acest aspect trebuie înțeles, deoarece oamenii de știință joacă un rol important în modelarea teoriilor despre realitate acceptate de societate. Cel mai adesea, concluziile trase de oamenii de știință în urma experimentelor se bazează pe teoriile preexistente și acceptate care fac parte încă de la început din punctul lor de vedere subiectiv. Cu alte cuvinte, ei „dovedesc” ceea ce „știu” deja că este adevărat.

Copilăria este starea originară de bine

În copilărie, vedem viața numai în momentul prezent. Consecințele acțiunilor noastre pot fi întrevăzute numai ca posibilități obscure într-o realitate vagă și depărtată. Atunci când copiii au un anumit sentiment, reacționează intuitiv aici și acum. Încă nu au dezvoltat un proces analitic care să interfereze cu intuiția lor. Până vor ajunge la maturitate, vor avea de parcurs ani de antrenament social care le limitează imaginația și le dictează convingerile și comportamentele acceptabile. Acest lucru se realizează prin intermediul educației părintești, al sistemului de învățământ și al altor practici culturale, sociale și religioase. Aceste influențe ne modelează realitatea. Înainte de această condiționare, totul este posibil.

Cu toții am fost copii – adică ființe spontane. Este important să ne recăpătăm imaginația nelimitată pe care încă o mai avem în noi. Pentru a avea o gândire flexibilă, este esențial să fim conștienți de acest lucru. La fel ca în cazul emoțiilor, cel mai important aspect al amintirii legate de eul nostru spontan este să ne dezvățăm de ceea ce am învățat și să ne aducem aminte ce am uitat.

Șansele optimistului

Cu toții facem față provocărilor vieții. Cei mai mulți nu sunt încă bătrâni atunci când apar anumite probleme de sănătate. Mai există și alte lucruri în viață, cum ar fi relațiile, școala și serviciul, care necesită atenția noastră. Convingerile sunt fundamentale pentru toate aceste domenii.

Cunoaștem cu toții pe câte cineva care abordează orice fel de provocare dintr-o perspectivă pozitivă. Timpul pare să-i răsplătească pe acești oameni cu un zâmbet permanent întipărit pe față, în loc de o încruntare a sprâncenelor. Asta nu înseamnă că au trecut nevătămați prin viață. Numai că ei văd toate evenimentele în cea mai benefică lumină. Perspectiva și așteptările izvorăsc din convingerile noastre.

Crede. Și așa te vindeci

În cazul problemelor de sănătate, așteptarea încrezătoare a însănătoșirii, este un uriaș pas înainte pe calea revenirii.

Imaginează-ți doi pacienți care au aceeași boală. Șansele de supraviețuire sunt de 50 la sută. Unul este aproape mereu optimist, văzând partea plină a paharului și așteptându-se să fie unul dintre norocoșii pacienți care se fac bine. Celălalt este de obicei pesimist, văzând partea goală a paharului și îndoindu-se că va face parte dintre supraviețuitori. Cine crezi că va trăi, dacă toți ceilalți factori sunt identici? Majoritatea se așteaptă ca optimistul să supraviețuiască, deoarece și el crede la fel.

Dorința de a trăi este energia vindecătoare

Această convingere optimistă este descrisă adesea într-un sens aproape mistic, ca fiind dorința de a trăi. Ce anume este mai exact dorința de a trăi? Este declararea intenției de a supraviețui. Este convingerea nestrămutată că acest lucru se va întâmpla.

Atunci când te aștepți la un rezultat pozitiv, trimiți intenția în interiorul și în afara ta, prin intermediul emisiilor de biofotoni, inițiind în organism o cascadă de reacții biochimice, care vor maximiza posibilitatea ca acest eveniment să se petreacă.

Gândul a pus totul în mișcare, pentru a se împlini lucrul la care te aștepți. Și ce crezi? Acel gând influențează cu adevărat evenimentele.

Programează-te pentru starea de bine

Avem cu toții această putere nelimitată. Trupurile ascultă ce le spunem. Tot ce trebuie să facem, este să ne asigurăm că trimitem semnalul optim pentru a atinge starea de bine. Consolidarea permanentă a convingerilor are un impact asupra noastră fie prin stabilirea unui model de vindecare, fie prin accentuarea și întărirea unui răspuns negativ.

Gândește-te la mintea ta ca la un computer care poate fi programat pentru a spori la maximum starea de bine și evoluția. Maximizează funcționarea sistemului imunitare prin autoprogramare, în vederea asigurării sănătății viitoare.

Colaborează cu schimbarea

Înainte ca acest lucru să se petreacă, trebuie să dorești schimbarea. Pare ușor. Sigur că vrei să îți fie mai bine. Dar aici e ceva mai mult decât o simplă vorbărie. Mintea și corpul își vor da seama dacă ești pregătit/ă sau nu, și dacă dorești cu adevărat să faci schimbări. În caz contrar, intențiile nu sunt sincere și organismul le va considera un zgomot de fond pe care nu-l va lua în seamă.

Dacă îți vei relua vechiul monolog interior neproductiv și aceleași tipare de gândire – dându-le doar un lustru -, înseamnă că trebuie să te gândești mai serios. De pildă, dacă îți spui că imediat după vacanța de vară vei începe un program de exerciții fizice, ceea ce afirmi de fapt este că aceste schimbări nu sunt suficient de importante pentru a fi începute imediat. Încerci să te păcălești singur/ă, iar asta nu funcționează niciodată. Mintea ta este prea deșteaptă pentru a nu înțelege adevărul. Cine te cunoaște mai bine decât tu însuți/însăți? Nu te poți păcăli, dar te poți schimba.

Focusează-te pe intenția sinceră

Intenția sinceră trebuie să fie singura ta preocupare. Acest lucru poate fi îndeplinit prin introspecție, și printr-o onestitate totală. Dorința conștientă trebuie sincronizată cu gândurile și convingerile subconștiente.

Întreabă-te: „Ce vreau?” Limitează-te la un singur rezultat dorit. Dacă răspunsul este că dorești să fii din nou sănătos/oasă, afirmă acest lucru. Dacă vrei să trăiești, spune asta cu voce tare. Strigă: „Vreau să trăiesc!Lasă ca intenția să răsune din ființa ta. La asta te aștepți. Schimbă-ți obiceiurile și tiparele comportamentale care nu se mai potrivesc cu noul program.

Conștientizează faptul că ești serios concentrat/ă asupra căii către schimbare.

Atunci când realizezi munca de autovindecare, trebuie să îți păstrezi concentrarea asupra intențiilor pozitive de schimbare. Din când în când, s-ar putea să te întrebi dacă ceea ce faci funcționează. Introspecția ar trebui să îți furnizeze imediat răspunsurile, dacă pui în aplicare următorii pași:

  1. Îți faci timp să reflectezi asupra țelurilor și intențiilor într-o stare de relaxare.
  2. Îți faci timp pentru exerciții de echilibrare emoțională.
  3. Reflectezi în timpul relaxării asupra convingerilor legate de vindecare.
  4. Rostești afirmațiile de mai jos.

Trebuie neapărat să crezi în vindecarea energetică pentru ca aceasta să aibă efect? Cu siguranță, credința că te vei face bine accelerează schimbarea. Trebuie să fii optimist/ă și să ai o minte deschisă. O atitudine pozitivă este foarte importantă pentru ca orice tip de proces de vindecare să fie încununat de succes, indiferent dacă urmezi un tratament convențional, unul alternativ, sau pe ambele, în același timp.

Atingerea acestui nivel de control asupra propriei atitudini este o abilitate a fiecăruia.

Însă reține că o minte mărginită este încuiată pe dinăuntru. Așa cum se întâmplă cu toate celalalte lucruri din viață, viitorul este, în definitiv, o chestiune de alegere, iar hotărârea este a ta.

Acum, convingerea și intenția sunt îndreptate spre vindecare. Te poți aștepta ca schimbarea să se petreacă. Totul este pus în mișcare și știi că rezultatul pozitiv se va materializa.

Ești responsanbil/ă de propria schimbare

Schimbarea este o alegere. Această responsabilitate ne revine nouă. În general, adulții înțeleg faptul că sunt răspunzători de acțiunile lor, între care sunt incluse și obiceiurile. O chestiune care ne ridică mai multe probleme este să ne recunoaștem responsabilitatea pentru orice gând, vorbă sau convingere. Dezvață-te să te mai gândești la „cine e de vină”. Blamarea și învinovățirea – a noastră sau a altora – sunt total neproductive.

Imaginează-ți că procesul schimbării se petrece deja în interiorul tău. Exersarea vizualizărilor potrivite te va ajuta să actualizezi schimbarea. Imaginația nu are limite, așa că folosește-o pentru a programa schimbarea. Fă-ți timp pentru vizualizări: reprezintă o parte esențială a reprogramării. Indiferent cât de ocupat/ă ești, reprogramarea trebuie să devină o prioritate.

Programarea în vederea unei schimbări pozitive este decizia ta, și tot tu trebuie să o înfăptuiești. Asumă-ți responsabilitatea și vei obține numai rezultate benefice.

Lucrează cu afirmații

Afirmațiile sunt declarații care pot fi rostite cu glas tare sau în gând, cu scopul de a dobândi mai multă putere. Ele te ajută să îți schimbi convingerile care te-au tras înapoi, împiedicându-te să îți atingi potențialul maxim – în orice domeniu al vieții. Afirmațiile consolidează convingerile pozitive de care ai nevoie pentru a fi mai puternic/ă. Pe calea către starea de bine, ele te ajută să îți pui în valoare capacitatea de vindecare.

O problemă majoră de sănătate poate fi copleșitoare. De exemplu, se întâmplă pentru prima dată în viață să nu te vindeci după o singură vizită la medic și o rețetă. Criza declanșată cere o schimbare. Oricare ar fi boala, ea a căpătat contur treptat, mai înainte de a deveni evidentă, ca urmare a simptomelor și diagnosticului. După manifestarea simptomelor, sau după ce a fost pus diagnosticul, ea nu mai poate fi ignorată.

Această necesitate de a acționa poate reprezenta o schimbare pozitivă a vieții. Modul în care reacționezi în fața problemei de sănătate este o alegere personală. Fii mai curând proactiv/ă decât reactiv/ă, și fă schimbările necesare. Consideră că este vorba despre o ocazie care ți se dă pentru a deveni responsabil/ă de viața și de sănătatea ta.

Creează afirmații din care să reiasă acceptarea de sine, și capacitatea de autodezvoltare; găsești mai jos câteva exemple. La fel ca în cazul vizualizărilor, afirmațiile sunt specifice nevoilor și provocărilor. Cu cât personalizezi mai mult aceste exemple, cu atât vor deveni mai eficiente.

Rezervă-ți timp pentru a rosti afirmațiile. Dacă te ocupi de ele dimineața devreme, vei avea un tonus pozitiv pentru întreaga zi. Privește-te într-o oglindă, și stabilește contact vizual cu tine însuți/însăți. Te aștepți ca lumea să te privească în ochi atunci când ți se adresează, așa că extinde acest semn de curtoazie și în ceea ce te privește. Concentrează-te asupra cuvintelor pe care le rostești cu glas tare, din toată inima:

Ma iubesc pe mine însumi/însami.

Îi iubesc pe ceilalti, si ceilalti ma iubesc pe mine.

Sunt fericit/a de ceea ce sunt, gândesc, spun si fac.

Ma simt minunat si sunt plin/a de energie vindecatoare.

Astazi este o zi minunata, în care voi avea o multime de oportunitati.

E bine să facă acest lucru și cei care spun „Da, sigur, dar eu nu prea mă plac pe mine însumi”. Propune-ți să începi măcar de acum înainte să te placi pe tine însuți/însăți. Practică iertarea de sine și monitorizează-ți comportamentul, pe măsură ce te schimbi.

Puterea minții este infinită

Puterea minții asupra funcțiilor organismului este recunoscută pe scară largă. Puterea minții asupra trupului a fost observată în multe studii medicale pentru a măsura eficiența tratamentului: adesea, starea pacienților se îmbunătățeste chiar dacă medicamentele pe care le iau sunt doar niște drajeuri de zahăr. Ei cred că pastilele îi vor vindeca. Acest fenomen este cunoscut sub numele de efect placebo. De fapt, în cazul testării medicamentelor, ameliorarea sănătății grupului de pacienți care ia pastile placebo este adesea la fel de semnificativă ca a grupului care primește medicamente adevărate.

Fără îndoială că ai auzit de oameni care suferă de tulburare disociativă, rezultatul fiind personalitatea multiplă. O personalitate poate prezenta caracteristici total diferite de ale celorlalte. Psihologii care lucrează cu acești pacienți afirmă că o personalitate poate suferi de o boală, independent de celelalte personalități. De exemplu, alergia, eczema sau chiar astmul manifestat de o personalitate, nu există în cazul celorlalte. Fiecare personalitate în parte crede că este o persoană separată, cu anumite caracteristici fizice specifice, inclusiv boli. Existența diverselor suferințe fizice în același corp fizic, ilustrează incredibila putere a convingerilor și a așteptărilor mentale, deoarece toate personalitățile se află în același trup.

Cu toții avem un astfel de nivel al controlului asupra ansamblului minte-corp; trebuie doar să-i punem în valoare beneficiile.

Deoarece convingerile sunt atât de puternice, vindecarea trebuie să aibă un caracter participativ.

Rostește afirmații pozitive. Meditează și reflectează. Recâștigă-ți un echilibru armonios în viață. Este important ca în jurul tău să existe oameni care te sprijină, însă este esențial ca tu însuți/însăți să fii pregătit/ă și dornic/ă să faci schimbările necesare pentru îmbunătățirea stării de sănătate. Și a bunăstării din viața ta.

* fragment din cartea Calea vindecătorului. Lumea cuantică a vindecării energetice – Dr. Adam McLeod

Cu iubire,
signature

Subscribe so you don’t miss a post

Sign up with your email address to receive news and updates!

Care sunt gândurile tale?

Your email address will not be published.

No Comments Yet.

Abonează-te pentru gânduri bune&inspirație!

Previous
Consacrarea – integrarea SPIRITUALĂ a acțiunilor noastre
Învăță-ți mintea să te vindece