Fii blând cu frica

Posted on Location: 2min read133 views

Fii blând cu frica. Este un copil al necunoscutului. A călătorit ani-lumină ca să te găsească.

Să nu îți fie teamă să o simți pe deplin. Nu îți va face rău. Lasă-o să se apropie, lasă-o să pătrundă în tine dacă trebuie.

Simte-i viața, inima cum bate, vibrațiile și furnicăturile sale din corp. Până când nu mai există nici o diviziune între „sine” și „frică”. Până când nu o mai poți numit deloc „frică”. Până când nu există decât viață, brută și imediată, fără nume, și binevoitoare.

Frica este o deschidere spre necunoscut, o sfărâmare a certitudinilor. Este forjarea unei noi căi în imensitatea nopții. Este fiorul de a fi treaz.

Frica îți amintește că trăiești la marginea misterului. Că bei din fântâna posibilităților. Că ființa ta este vastă. Că doar falsul poate muri.

Nu te îndepărta de frică și nu o eticheta ca „negativă” sau „nespirituală”. Nu te preface că nu este acolo. Nu te grăbi să o ștergi, sau să o transformi sau chiar să o vindeci. Nu este un dușman și nici o greșeală. Deține o mare inteligență și o putere vindecătoare. Este străveche și înțeleaptă. Închină-te în fața ei.

Lasă frica să fie frică, pe deplin ea însăși. Dar să nu îți fie frică. Lasă corpul să tremure, lasă inima să se cutremure. Știind că ești prezent. Și te deschizi, te deschizi.

Lasă frica, atât de neînțeleasă, să se odihnească în inima ta vastă. Lasă-o să meargă cu tine. Când se simte nedorită, ține-o aproape.

Stând pe margine, faci acești primi pași în gol.
Tremuri, dar ești al naibii de viu.

traducere după Jeff Foster

Cu iubire,
signature

Subscribe so you don’t miss a post

Sign up with your email address to receive news and updates!

Care sunt gândurile tale?

Your email address will not be published.

No Comments Yet.

Abonează-te pentru gânduri bune&inspirație!

Previous
Tehnicile meditative au vreo valoare?