Energia sexuală feminină

Posted on Location: 7min read187 views

Ovarele conțin energie vitală

Energia Jing (principală) a unei femei este cea care îi furnizează energia vitală. Aceasta este conținută în mare măsură de ovare. Tot aici se produc și hormonii care determină sânii, vocea etc. Ovarele produc în mod constant energie sexuală.

Procesul Respirației Ovariene eliberează energia produsă de ovare, și face posibilă stocarea acesteia, care în corpul femeii are calitatea Yang (activă). După ovulație și înaintea menstruației, energia este mai slabă, întrucât are proprietățile energetice ce se schimbă în Yin (pasivă). De aceea, în timpul acestei părți a ciclului, energia se află în cea mai înaltă etapă de dezvoltare pentru absorbție și transformare.

Dacă este practicată zilnic, Respirația Ovariană poate porni procesul de absorbție, și poate conserva energia vitală, care altminteri s-ar pierde în timpul menstruației. Acesta este procesul prin care energia sexuală este transformată în CHI. Ca rezultat al acestei practici, femeile observă adesea o scurtare netă a duratei ciclului menstrual, sau o diminuare a crampelor, sau a altor probleme legate de ciclu. Practica susținută va putea duce la dispariția menstruației, întrucât toată energia sexuală este transformată într-o energie vitală superioară.

În circumstanțe obișnuite, menstruația poate fi oprită dintr-o varietate de motive, cum ar fi proasta alimentație, deprimarea, stresul emoțional, nașterea unui copil sau menopauza. Deoarece corpul își extrage energia din orice resursă la îndemână, corpul care necesită un supliment de energie, trebuie să compenseze, pentru a furniza acea energie, acolo unde este necesar. Spre exemplu, o mamă care alăptează nu va mai avea menstruație, deoarece sângele implicat în mod normal în ciclul menstrual va fi trimis la sân, și transformat în lapte. Menstruația va reveni odată cu încetarea alăptării. În perioade de antrenament intens, atletele nu vor mai avea ciclu menstrual, întrucât toată energia se transferă în condiție fizică bună. Tot astfel, trebuie menționat că după menopauză, multe femei sunt foarte sănătoase și active, continuându-și cu succes cariera, deoarece corpurile lor beneficiază acum de energia necesară anterior menținerii ciclurilor lunare.

Este bine să înțelegem că menstruația are ca scop perpetuarea. Energia neutilizată în acest scop, dar conservată prin Respirația Ovariană, devine un surplus energetic capabil a fi ulterior transformat într-o formă superioară de energie. Energia transformată este în același timp creatoare și vindecătoare, putând ameliora potențialul energetic al femeii, și spori energia ei spirituală.

De asemenea, menstruația poate fi readusă oricând la fluxul normal după oprirea ei, la câteva luni de la încetarea exercițiilor.

Energia ovariană dezvoltă o conștiință mai puternică

Energia ovariană este energia utilizată pentru dezvoltarea unui grad mai ridicat de conștiință. Practicile care transformă energia sexuală în CHI constituie baza exercițiilor spirituale, care transformă energia sexuală și energia CHI în Shen, o energie spirituală mai pură.

Procesul de curățire a organelor interne de emoțiile negative este denumit de către Taoiști „alchimia internă”, pentru că tocmai această alchimie internă redă organelor dreptul câștigat prin naștere la dragoste, bucurie, bunătate, amabilitate, respect, cinste, onestitate și dreptate.

Abia după ce organele sunt curate și sănătoase, și după ce ți-ai dezvoltat abilitatea de a-ți transfera și transforma energia sexuală în energie a forței vitale, vei putea începe dezvoltarea spirituală. La acest nivel, energia generatoare a organelor este ceea ce Taoiștii numesc „nașterea sinelui”, adică la dezvoltarea corpului spiritual care îți va aduce iluminarea.

Energia ovariană – cea mai bună cosmetică

Ovarele își utilizează cea mai mare parte a energie în timpul actului sexual. La aceasta contribuie încă multe alte organe – ficatul, splina, rinichii, inima, plămânii și creierul, ca și glandele – epifiza, hipofiza, timusul, tiroida și suprarenala. Toate aceste energii se unesc pentru a forma energia sexuală, o forță deosebit de puternică, care ne aduce în pragul orgasmului. Și trebuie depășit tocmai acest stadiu, în care ne aduce obișnuița, de a atinge plăcerea prin pierdere energetică.

Făcând exercițiile de Kung Fu Ovarian, putem transfera această energie, într-o energie de calitate superioară, prin ridicarea ei de-a lungul coloanei vertebrale, spre creier. Întrucât proprietățile energiei sexuale în timpul actului sexual sunt de natură Yang (active), îți vei putea revitaliza sistemul nervos, forța cerebrală și memoria, rămânând sănătoasă și plină tinerețe.

Dezvăluite în mare taină împărăteselor și concubinelor de către înțelepții Taoiști, aceste metode le-au ajutat pe timp îndelungat să-și mențină activitatea sexuală, frumusețea și sănătatea. Multe femei Taoiste consideră rezultatele acestor exerciții ca fiind cea mai bună cosmetică existentă.

Durata vieții sexuale feminine

Străvechea istorie chineză a scris destul de puțin despre experiențele sexuale ale femeilor, deși există o documentație a lui Su Nu, ghidul medical și spiritual al Împăratului Galben, consistând în liste aproape fără sfârșit ce descriu în detaliu voluptoasele răspunsuri ale femeilor, la măiestria partenerilor lor.

Am citit, de asemenea, că în mănăstirile budiste, călugărițele învățau exerciții care le eliminau pentru totdeauna ciclul menstrual. Exercițiile erau denumite „Uciderea Dragonului Roșu”.

De aceea, cunoștințele pe care le avem acum despre durata vieții sexuale a femeii Taoiste transmise pe cale orală de la înțelepții Taoiști, diferă mult, în funcție de perspicacitatea și educația fiecăruia în parte.

Practicând metoda Kung Fu Ovarian, așa cum este ea actualmente predată de sistemele Tao de vindecare, femeia îți poate continua activitatea sexuală atâta vreme cât va dori, întrucât nu se pierde nici o cantitate de energie. De fapt, energia se câștigă, prin transformarea energiei sexuale.

Utilizarea energiei sexuale

Înțelepții Taoiști își considerau propria energie ca pe o unitate totală. Într-o singură zi, spre exemplu, o persoană tânără și sănătoasă câștigă 100% din energia necesară din mâncare, odihnă și exercițiu fizic, consumând aproximativ 60, până la 70% muncind, mâncând, digerând, respirând, mergând etc. S-ar putea considera, similar creditului bancar, că acest procentaj energetic de 100%, ar însemna tot atâtea procente de credite energetice.

Dar, cu vârsta, omul câștigă din ce mai puțin, deși corpul său îi necesită același consum. Și, ca să facă față, el extrage energia din organele vitale – rinichi, ficat, splină, plămâni, inimă și pancreas, ca și din glande, și, în final, din creier.

Taoismul explică pierderea principală a energiei masculine prin ejaculare, în timp ce, la femei, responsabil de pierderea energiei este ciclul menstrual, și nu actual sexual propriu-zis. Pentru o femeie tânără și sănătoasă, acesta reprezintă un consum suplimentar de energie, căci ea își realizează, în același timp, și treburile zilnice.

Presupunând că la o femeie ciclul se instalează la vârsta de 12 ani, și continuă până în jurul vârstei de 50 de ani, ea ar putea avea 300, până la 500 de cicluri menstruale, de-a lungul întregii sale vieți.

În fiecare lună ovarele produc un ou care continuă să perfecteze energia creatoare. O mare parte din energie se cheltuiește pentru crearea hormonilor necesari, ca și consolidării uterine, furnizând cuibul pentru ovulul fertilizat.

În contextul vieții actuale, probabilitatea cea mai mare este să vom folosi doar unul sau două ovule, pentru a avea copii.

Acest consum de energie pentru producerea oului în fiecare lună reprezintă 30-40% din energia zilnică a unei femei. Dacă această energie sexuală este permanent risipită, femeia va pierde 30-40% din energia forței sale vitale.

Ce este Kung Fu Ovarian?

La origine, exercițiile sexuale Taoiste au fost numite „Kung Fu Ovarian”. S-ar putea ca unii că considere aceste termen ca fiind prea dur, sau prea asemănător artelor marțiale. Totuși, „Kung Fu” înseamnă disciplină sau muncă intensă, referindu-se la cineva care exersează mult o anumită practică.

Kung Fu Ovarian implică exprimarea puterii și controlului, a abilității de a prelua comanda propriului corp, și a propriei vieți sexuale.

Scopul acestei practici din cadrul sistemului de Vindecare prin Tao este de a câștiga, spori, colecta și transforma energia ovariană (sexuală).

Exercițiile de Kung Fu Ovarian se practică în două etape:

  • Prima, Respirația Ovariană, restabilește energia biologică îndreptată spre formarea ovulelor, a consolidării uterine, a mucusului cervical, ca și a hormonilor produși în ovare, suprarenală și hipofiză.
  • Ce de-a doua etapă, Ridicarea (și Coborârea) Orgasmică, implică transformarea energiei sexuale, prin transmiterea ei înapoi în corp, și nu prin descărcare ei în univers.

Ambele exerciții implică aducerea de energie de la organele sexuale și de reproducere de-a lungul coloanei vertebrale, spre creier. Odată ce creierul este invadat de energie, aceasta va coborî la inimă, după care va fi înmagazinată în ombilic.

Primul exercițiu ajută la reducerea pierderii energetice prin menstruație, femeile putând astfel scurta această perioadă, și elimina o parte din problemele legate de ea.

Al doilea exercițiu conservă energia biologică pierdută prin orgasm, prelungește și întărește orgasmul, pe care îl transferă organelor, și unui centru energetic superior. Aici se atinge o stare superioară de conștientizare. El aduce și o intensificare a plăcerii.

În procesul de învățare a acestor exerciții, femeia este invitată să intre într-un contact mai intim cu ciclul ei menstrual. Totodată, să învețe să facă deosebiri mai subtile ale mișcărilor musculare și fluxului energetic, pentru a reuși să-și sporească, adâncească și extinde plăcerea sexuală.

* material adaptat după Mantak Chia

Cu iubire,
signature

Subscribe so you don’t miss a post

Sign up with your email address to receive news and updates!

Care sunt gândurile tale?

Your email address will not be published.

No Comments Yet.

Abonează-te pentru gânduri bune&inspirație!

Previous
Povestea fericirii
Energia sexuală feminină