Consacrarea – integrarea SPIRITUALĂ a acțiunilor noastre

Posted on Location: 3min read167 views

Orice început pe o cale spirituală autentică este un veritabil dar pe care Divinul ni-l oferă, prin faptul că ne face accesibile anumite secrete spirituale. Acestea, odată asimilate și integrate corect în propria noastră viață, ne conduc gradat, dar sigur, spre o evoluție spirituală veritabilă, în acord cu legile divine, imuabile.

Diferitele tradiții spirituale s-au caracterizat dintotdeauna prin faptul că au pus accent în doctrina lor pe integrarea spirituală a acțiunilor aspiranților la starea de desăvârșire spirituală.

Astfel, în hinduism, cea mai veche religie politeistă cunoscută, orice act ritualic (arderea de tămâie, rugăciunile, acțiunile izvorâte din iubire și compasiune față de toți oamenii) erau consacrate unor divinități protectoare din panteonul hindus.

Principala divinitate căreia îi erau dedicate acestea era Shiva, considerat unul dintre aspectele Trinității hinduse, cu rol de Distrugător – înțelegem prin aceasta aspectul ciclic de Regenerare și Renaștere -, alături de Brahma, Creatorul Universului, și Vishnu, Păstrătorul acestuia. De asemenea, alte divinități sunt numite generic ca Mari Puteri Cosmice, în număr de 10 (Dasha Maha Vidya), fiecare având mai multe aspecte și caracteristici proprii, simbolismul hindus fiind cel mai bogat în acest sens.

De exemplu, zeița Kali, care în Occident a fost înțeleasă predominant în aspectul ei teribil, de distrugătoare, se bucură în India de o mare cinstire, ea fiind, de fapt, Marea Putere Cosmică a Timpului, având și aspectul de distrugătoare, pentru cei sinceri și perseverenți, a tuturor obstacolelor ce stau în calea celor dornici de cunoaștere spirituală. De o mare venerație se bucură în India și Tara, venerată și în Budismul Tibetan, de exemplu, ca Marea Putere Cosmica a Iubirii și Compasiunii Nesfârșite, din Grația ei izvorând, pentru cei plini de iubire și compasiune, adevărate binecuvântări pe toate planurile existenței (evoluție spirituală, amplificarea iubirii, compasiunii și a sănătății ființelor umane care o venerează plini de sinceritate și aspirație).

Zeița Green Tara

Un aspect esențial este acela ca înainte de orice sacrificiu ritualic, trebuie făcută consacrarea roadelor acelei acțiuni spirituale Divinului, în mod total și necondiționat.

Consacrarea roadelor acțiunilor noastre este ceva esențial pentru integrarea corectă a acțiunilor pe care urmează să le întreprindem. După primirea răspunsului subtil, putem începe apoi, cu toată dăruirea și încrederea, acea acțiune care are, de fapt, drept scop o comuniune tot mai profundă cu Divinitatea.

De acest lucru depinde reușita profundă și deplină, cum se spune în vechile texte ale diferitelor tradiții spirituale.

De fiecare dată când vrem să acționăm în vreun fel, trebuie să reflectăm la următoarele întrebări:

  • E nevoie de această acțiune Acum?
  • Este aceasta spre sănătatea și evoluția mea spirituală?
  • Sunt hotărât/ă ca, indiferent de obstacolele întâlnite, să duc acțiunea la bun sfârșit?

Dacă la toate aceste trei întrebări, puse în mod sincer și hotărât, primim răspunsul interior adecvat (pozitiv), atunci este bine să începem acea acțiune.

Prin consacrarea roadelor acțiunilor noastre, în mod total și necondiționat lui Dumnezeu, noi arătăm că suntem într-o relație de Tată și Fiu/Fiică spiritual/ă, acest legământ fiind „pecetea” inconfundabilă și atât de subtilă a noastră, în Existența la care am fost chemați să conlucrăm.

O acțiune spirituală profund integrată are câteva caracteristici unice: simțim aproape imediat că, acționând cu sprijinul și acordul Grației Divine, dobândim o stare de regenerare, sănătate emoțională, mentală și fizică deosebită, care este, de fapt, semnul că Dumnezeu este alături de noi în ceea ce întreprindem.

Optimismul și starea de bine devin apoi o sui generis „marcă“ a noastra, ceea ce ne generează stări spirituale model. Odată dobândite, aceste stări pot fi împărtășite cu altruism și iubire și celor din jurul nostru. Uneori acest lucru se întâmplă chiar prin simpla noastră prezență ce devine, în acele momente, un releu al atributelor divine, dăruitoare și pline de compasiune pentru toți.

Calea spirituală este astfel mult ușurată, atunci când noi avem acea atitudine interioară benefică, revelând celorlalți că și ei pot deveni surse de armonie, fericire, compasiune, iubire și sănătate. Acestea sunt atribute dumnezeiești pe care este esențial să le primim și să le amplificăm în ființele noastre.

* material adaptat după Vasile-Scarpet

Cu iubire,
signature

Subscribe so you don’t miss a post

Sign up with your email address to receive news and updates!

Care sunt gândurile tale?

Your email address will not be published.

No Comments Yet.

Abonează-te pentru gânduri bune&inspirație!

Previous
Afirmații pentru Noul An 2021
Consacrarea – integrarea SPIRITUALĂ a acțiunilor noastre