Centrii energetici: a treia chakră

Posted on Location: 4min read141 views

ELEMENT: foc
CULOARE: galben
ASPECTE FIZICE: stomac, abdomen, ficat, pancreas, stocarea și eliberarea energiei, splină
INSTINCT: putere
ASPECTE PSIHOLOGICE: curaj, putere, exprimare în lume
GLANDE: pancreas
ESTE SEDIUL PENTRU: autonomie, individualism, altruism, îndeplinirea visurilor, longevitate
MANIFESTARE NEGATIVĂ: probleme gastrointestinale, anorexie, regrete, mândrie, exacerbare a ego-ului, simptome ale nevrozei, energie scăzută, mentalitate de victimă, accese de furie, rușine.

A treia chakră este situată în plexul solar, și este asociată cu pancreasul. Această glandă este banca de energie a corpului. Glucoza reprezintă moneda sa de schimb. (Pancreasul produce insulină, care aduce glucoza din sânge, în celule, unde poate fi folosită drept combustibil.) Atunci când chakra a treia funcționează bine, corpul are destulă energie pentru toate activitățile.

De vreme ce creierul este cel mai mare consumator de energie din corp, echilibrul chakrei a treia este esențial pentru a putea gândi limpede. Ea influențează și ficatul, care este depozitul de energie al trupului. Indivizii care prezintă disfuncții ale acestei chakre au adesea un nivel scăzut al energiei. Hrana pe care o ingerează este eliminată înainte ca nutrienții să ajungă în sânge. Problemele de întreținere pot apărea și la nivel psihologic și spiritual. Când chakra a treia nu funcționează cum trebuie, persoana dă greș în încercările sale. Chiar dacă are la îndemână toate resursele succesului, nu are destulă vitalitate pentru a ajunge la linia de sosire.

Chakra a treia este centrul puterii în sistemul Energiei Luminoase. Puterea sa poate fi folosită în mod constructiv, pentru a materializa aspirațiile noastre în lume. Atunci când este folosită distructiv, ea ne poate reprima natura primară, sau libidoul, ceea ce se manifestă sub forma unor simptome nevrotice, inclusiv rușinea și vina. Această chakră corespunde vârstei cuprinse între 14 și 21 de ani – anii care preced maturitatea.

Puterea feminină a primei chakre, și energia sexuală primordială a chakrei a doua, sunt transformate într-un combustibil fin, pe care chakra a treia îl utilizează pentru a ne duce visurile la îndeplinire. Această chakră reface rezervele din Câmpul Energetic de Lumină. Atunci când îi trezim puterea, experimentăm lipsa fricii, și o fermitate care nu poate fi descurajată de nici o nenorocire. Obstacolele din calea noastră dispar.

Pericolul îl reprezintă exacerbarea ego-ului. Începem să credem că suntem singurii autori ai destinului nostru, și că putem schimba lumea după placul nostru. Ne simțim în stare să creăm sau să distrugem lumea, și devenim dictatoriali și manipulatori, căutând puterea și faima, cu orice preț. Indivizii seduși de puterea chakrei a treia caută adesea să-i controleze pe ceilalți prin intimidare.

Atunci când această chakră este curățată, situația familială și relațiile interpersonale se stabilizează. Comunicăm cu eficiență, și descoperim puterea cuvântului rostit și scris.

Acest centru ne ajută să fim sinceri față de noi înșine. Scopul vieții noastre devine clar, și ne putem urma drumul.

Există povești despre luptători incași a căror chakră a treia strălucea ca un disc galben. Legendele spun că nu puteau fi uciși. Conchistadorii trăgeau cu muschetele în ei, dar gloanțele își ratau întotdeauna ținta. Există legende similare și printre indienii din America de Nord, despre oameni curajoși pe care cavaleria nu îi putea niciodată ținti. Înțelepții incași ne spun că, atunci când acești luptători de lumină își ucideau adversarul, îl onorau lăsând să curgă pe pământ câteva picături din propriul sânge. Ei știau că în alte circumstanțe ar fi stat împreună în jurul focului, și ar fi spus povești. Acești bărbați și aceste femei credeau că, dacă intri în bătălie furios sau înfricoșat, ești deja mort.

Funcția celei de-a treia chakre este să transpună viziunea în realitate. În sanscrită, numele acestei chakre este manipura, care înseamnă „palatul bijuteriilor”, și face referire la abilitatea de a transforma visurile în comori vii. Șamanul înțelege că poți visa lumea, transformând-o în realitate. Acest centru este alambicul în care visurile sunt transformate în aur, prin alchimie.

Atunci când vrei să îmbunătățești lumea din jurul tău, echilibrează-ți chakra a treia. Instrumentul acestui centru este vizualizarea – fie în meditație, fie pe plajă, oriunde. Elementul focului, care o guvernează, oferă combustibilul pentru materializarea visurilor. Ai grijă să nu folosești această putere pentru câștigul personal, ci pentru binele tuturor.

Expresia-cheie a acestei chakre este a te pune în serviciul altora.

* material adaptat după Saman, Vindecator, Întelept – Alberto Villoldo, Editura For You

Cu iubire,
signature

Subscribe so you don’t miss a post

Sign up with your email address to receive news and updates!

Care sunt gândurile tale?

Your email address will not be published.

No Comments Yet.

Abonează-te pentru gânduri bune&inspirație!

Previous
Centrii energetici: a doua chakră
Centrii energetici: a treia chakră