Câmpul informațional, sau modul în care suntem interconectați

Câmpul este un vast ocean de informații, fără granițe sau linii de demarcație.

Posted on Location: 7min read105 views

Adesea, culeg spontan informații din câmp. Atunci când pătrund în informațiile holografice ale unei persoane, pentru a realiza vindecarea, odată cu vizualizarea problemei de sănătate, aleg intuitiv și informații referitoare la ea. De pildă, am examinat un bărbat cu o puternică durere de spate. Cu câteva zile mai înainte, se dusese la un chirurg ortoped, care-i propusese o intervenție de fuziune vertebrală. I-am spus că problema consta într-o instabilitate laterală, și i-am desenat o schiță pentru a ilustra acest lucru. A fost consternat. Nu numai că desenul era același cu cel al medicului, dar „instabilitate laterală” fuseseră exact cuvintele pronunțate de acesta pentru a descrie afecțiunea de care suferea. Această informație a fost culeasă de mine în mod intuitiv. Bărbatul a decis să nu facă operația, așa că am continuat tratamentul energetic. În prezent, după câțiva ani, coloana nu-l mai supără deloc.

Câmpul din care am accesat această informație, este o colecție cumulată a tuturor informațiilor din univers. El cuprinde simultan toate locurile și momentele: include legături cu evenimentele trecute, prezente și viitoare. Prin urmare, conține toate rezultatele posibile. Câmpul oferă un model pentru acest schimb informațional. Gândește-te la el ca la un ocean infinit care transcende întregul spațiu dintre materie, energie și timp.

Câmpul exista înaintea Big Bang-ului, când erau prezente numai fluctuațiile cuantice, iar materia avea o formă foarte simplă. Odată cu Big Bang-ul, acest câmp informațional a devenit extrem de dinamic și de complex, pe măsură ce materia crea și mai multă materie.

Folosind analogia cu un radio, imaginează-ți că mintea ta este un receptor acordat la diverse frecvențe. Poți selecta posturile, iar cel pe care-l alegi, depinde de dorința ta – știri, vreme, sport sau muzică. Învârtești scala până când recepția este clară. După ce te-ai acordat la un anumit post, nu mai poți asculta altele, deși știi că ele există. Câmpul este ceva asemănător, adică toate informațiile de care ai nevoie îți stau la dispoziție; informațiile pe care le accesezi depind de o anumită nevoie. Vizualizările reprezintă o modalitate de a accesa și utiliza informațiile din câmp.

Toată lumea are acces la aceleași informații. În fiecare moment, prin noi toți trece o cantitate infinită de informații. Creierul se comportă ca un mecanism de filtrare, selectând constant informațiile pe care le consideră importante. În acest mod, descifrăm și analizăm instantaneu semnalele primite pentru a obține informații utile. Acestea trebuie decodificate pentru a avea o semnificație.

Suntem conectați la acest câmp. Asta se unește în interiorul acestei rețele dinamice de conectivitate. O entitate separată de toate celelalte este un concept nereal, creat cu scopul de a defini ființa umană, sau pur și simplu din comoditate. E important să ne dăm seama că suntem cu toții o energie provenită din aceeași sursă, și că realitățile noastre individuale sunt subiective. Poți influența după dorință modul în care îți percepi propria realitate.

Câmpul este arhiva informațiilor universale atât la nivel microscopic, cât și la nivel macroscopic. El participă la coordonarea fiecărei celule a organismului nostru, pentru ca între ele să aibă loc un schimb de informații inteligente. Chiar și modelele noastre de evoluție și gândire fac parte din această comunicare, la fel ca memoria, emoțiile și problemele de sănătate. Câmpul mai conține și informații despre planetele și corpurile cerești din universul nostru, inclusiv despre prima fluctuație cuantică. De la cea mai mică particulă subatomică, până la cele mai mari corpuri, câmpul face conexiunea între toate elementele universului. Nu trebuie să călătorești până într-un anumit loc pentru a primi informații din câmp. Acesta se află în toate punctele din univers, în același timp. Asta înseamnă că oricând și oriunde te poți conecta la toate informațiile din univers.

Cele mai multe fenomene psihice pot fi înțelese mai bine utilizând conceptul de câmp informațional universal. Deoarece câmpul se află peste tot, în același timp, orice schimbare din interiorul lui influențează instantaneu întregul univers. Asta explică influențele nelocale, adică acțiunea la distanță. Unii sunt mai pricepuți decât alții la concentrarea asupra conexiunii lor cu acest câmp informațional; se spune despre ei că au însușiri paranormale, telepatice sau telekinetice. Citirea informațiilor obținute nelocal din câmp este considerată adesea paranormală. Însă cuvântul-cheie din sintagma „mai pricepuți”, este „mai”. Cu toții posedăm astfel de capacități care pot fi dezvoltate prin antrenament.

Unii sunt capabili să influențeze de la distanță planul fizic, prin intermediul intenției. Pot accesa informațiile despre un obiect din câmp, modificându-i proprietățile. Accesarea câmpului, mai ales nelocal, explică modul în care funcționează vindecarea. Intenția unei persoane influențează local câmpul care, la rândul său, influențează nelocal cealaltă persoană. Câmpul amplifică fiecare intenție și determină în consecință modificările petrecute cu totul în afara conștienței noastre obișnuite.

În cazul vindecării energetice, așa cum se întâmplă în general în viață, ideea de bază este poziția adoptată. Pozițiile noastre au ca punct de plecare convingerile. Acestea ne duc mai departe sau ne întorc din drum, în funcție de modul în care concepem realitatea: totul este până la urmă o problemă de perspectivă. Câmpul reacționează la intențiile noastre dacă le exprimăm limpede. Prezicătorii din vechime și misticii erau conștienți de interconexiunea universală și de fluxul informațiilor nelocale care merge mână în mână cu unghiul de vedere al unei anumite persoane. În cadrul multor societăți, conducătorul – fie el rege, împărat sau șef de trib – nu lua niciodată decizii majore fără să se consulte cu prezicătorii. În general, culturile occidentale și-au pierdut respectul față de această cale de cunoaștere.

Prin intermediul intențiilor și prin înțelegerea modului de concentrare clară asupra lor în vederea influențării evenimentelor, poți determina schimbări importante. De asemenea, te poți conecta la mai multe informații, devenind conștient/ă de modul în care le filtrați de obicei pe cele care vă parvin continuu. Modificând conștient procesele de filtrare, intri în contact cu mai multe informații esențiale pentru starea de bine.

Al șaselea simț – intuiția – seamănă cu celelalte cinci în ce privește reglarea și intensificarea. Imaginează-ți că o persoană care nu a acordat niciodată atenție picturii, își exprimă părerea despre un tablou. Apoi gândește-te la un pictor care evaluează aceeași operă de artă. Cine va avea cea mai cuprinzătoare percepție legată de tabloul respectiv? Pictorul. Artistul și-a dezvoltat capacitatea de a vedea culorile și formele. Simțul auzului funcționează în același fel. Dacă ai nevoie de analiza critică a unei simfonii, un muzician profesionist este persoana cea mai potrivită pentru o evaluare informată. Desigur, critica se bazează pe o cunoaștere deja existentă. Dezvoltarea disciplinară a celor cinci simțuri necesită dedicare și exercițiu; tot așa stau lucrurile și în cazul celui de-al șaselea simț.

Poți exersa conectarea la frecvențele câmpului, tot așa cum faci exerciții fizice pentru dezvoltarea mușchilor. Cu cât exersezi receptivitatea și o utilizezi mai mult și mai regulat, cu atât devine mai eficientă. Acordă atenție intuiției, instinctului. Atunci când încerci un sentiment puternic, ai încredere și acționează în conformitate cu el.

Artiștii nu ajung peste noapte la măiestrie. Poate că unii devin conștienți de talentul lor la o vârstă fragedă, cu mult înainte de a avea ocazia să facă studiile necesare. Majoritatea muzicienilor dintr-o orchestră simfonica, deși talentați, petrec mulți ani de studiu și exercițiu pentru a obține calificarea necesară. Pentru dezvoltarea unui talent e nevoie de pasiune și perseverență. În același timp, toată lumea se poate bucura de artă sau de muzică, indiferent dacă are talent sau nu. Autodezvoltarea înseamnă exploatarea la maximum a propriilor însușiri speciale, și aprecierea deplină a talentului altora.

Examinându-ți sistemul de convingeri, poți învăța să exerciți un control mai bun asupra fluxului de informații primit din câmp. Aceasta este esența autodezvoltării. În ultimă instanță, gândurile și acțiunile reprezintă responsabilitatea ta. Cu toții avem capacitatea ca, prin intermediul intenției, să proiectăm energia din câmp în lumea fizică. Gândurile pot și trebuie să influențeze realitatea. Ești întotdeauna participant/ă activ/ă la realitatea universală.

Câmpul informațional se extinde și asupra tuturor obiectelor lipsite de viață. De pildă, eu insist ca apa să fie prezentă în timpul workshopurilor mele. Punând la socoteală intențiile pozitive ale celor cinci sute de persoane, energia din sală este puternică. Pot simți cum proprietățile energetice ale apei se intensifică. Așa aflu că apa este influențată de intențiile, gândurile și sentimentele din jur. Ca într-un efect de domino, gândurile te afectează pe tine și pe toți cei din jur, dar și aerul și apa din apropierea ta. Suntem înconjurați de lacuri, râuri și oceane; atmosfera conține apă, noi înșine suntem compuși în cea mai mare parte din apă. Din acest motiv, impactul intențiilor bune asupra apei se manifestă asupra întregii planete, pe care apa este din abundență.

Cu iubire,
signature

Subscribe so you don’t miss a post

Sign up with your email address to receive news and updates!

Care sunt gândurile tale?

Your email address will not be published.

No Comments Yet.

Abonează-te pentru gânduri bune&inspirație!

Previous
Originea Universului din perspectivă cuantică