Bucuria are puțin de-a face cu circumstanțele vieții. Și mai degrabă cu acele lucruri pe care tu ALEGI să le pui în centrul vieții tale. Învață să faci alegeri mai bune. Abonează-te pentru inspirație, motivație și alte gânduri liniștitoare.
 

Viața noastră are nevoie de conștientizare

Există oameni care spun: „Doresc să mă schimb. Doresc cu adevărat să mă schimb. Nu există nici un motiv să fiu atât de sărac. Sunt un om inteligent. Merit o viață mai bună, merit să câștig mult mai mulți bani.
 
Ei știu foarte bine toate aceste lucruri, dar ce fac mai departe? Se duc și dau drumul la televizor, pierzând ore întregi în fața lui… Ce voință au acești oameni?
 
Atunci când conștientizăm un aspect, avem posibilitatea de a alege. Dacă ne-am păstra în permanență această stare de conștientizare, noi ne-am putea schimba rutinele, reacțiile noastre obișnuite, și chiar întreaga viață.
 
Conștientizarea este procesul prin care ne putem găsi liberul arbitru. Dacă dispunem din nou de liber arbitru, noi putem opta în fiecare moment pentru a ne aminti cine suntem. Chiar dacă mai uităm din când în când, putem face din nou și din nou aceeași opțiune, dar numai dacă suntem conștienți. Dacă nu suntem conștienți, nu avem posibilitatea de a opta.
 
A deveni conștient înseamnă a deveni responsabil pentru propria viață. Noi nu suntem responsabili pentru ceea ce se petrece în restul lumii. Nu suntem responsabili decât pentru noi înșine. Nu noi am creat lumea așa cum este; ea era deja așa atunci când ne-am născut noi. Noi nu ne-am născut cu marea misiune de a salva lumea, de a schimba societatea, ceea ce nu înseamnă că nu ne-am născut cu o mare misiune.
 
Adevărata misiune pe care o avem în viață este aceea de a deveni fericiți.
 
Pentru a putea deveni fericiți, noi trebuie să ne privim în față convingerile, felul în care ne judecăm și ne victimizăm singuri, renunțând la acest mod de viață.
 
– fragment din cartea Arta de a iubi, de Don Miguel Ruiz
signature

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *