Sign up with your email address to be the first to receive weekly inspirations, announcements and offers & more.
 

Viața e un drum de elevare interioară

Pentru fiecare moment de necumpătare, viața avea să mă răsplătească cu o perioadă de restriște. Din care nu-mi rămânea decât să învăț și mai multă răbdare, să-mi gândesc acțiunile și mai bine.

Sau, după caz, că merit și mai mult. Să-mi trasez limitele mai clar și mai aproape de lucrurile care mă definesc, depărtându-mă de tot ce nu-și găsește ecou și împlinire în mine.

Când afli cum funcționează viața, nu-ți rămâne decât asumarea.

Dumnezeu e un maestru desăvârșit, pe măsura potențialului pe care l-a pus în om.

E greu să alegi și să ajungi să faci ceea ce e bine, însă în asta stă iubirea și împlinirea în sine. Nici chiar tu însuți nu te poți iubi necondiționat. Sau, mai degrabă spus, neraportat. Așa cum pe el îl iubești pentru că-ți aduce flori, iar pe ea pentru că-ți zâmbește, pe tine te iubești când îți vezi efectele. Când îți observi impactul asupra lumii. Când ești stors, și-ți simți gustul. Când înflorești, și-ți simți parfumul. Când te deschizi și-ți vezi culorile oglindite. Pe măsură ce te cunoști. Pe măsură ce te descoperi, ai posibilitatea să te îndrăgostești de tine. Atunci ești atât cel care iubește, cât și cel iubit. E punctul în care dai de fericire.

Și viața, mai ales încercările ei, sunt doar experiențe prin prisma cărora să te cunoști. Și să alegi. Cine ești, cine vrei să fii. Care sunt felurile în care te-ar încânta cel mai mult să fii.

Nici eu nu m-am convins încă deplin, dar viața nu ți-e nici o clipă împotrivă. Ci îți e cel mai mare sprijin. Atâta timp cât, de asemenea, nu uiți ce ai de îndeplinit, care-ți este drumul.

Atâta vreme cât îți amintești că scopul tău este să devii un om mai bun, să-ți folosești mai mult din capacități, să-ți dezvolți virtuți, să te apropii și să întruchipezi binele și frumosul, să fii iubire în manifestare… tot ce ți se întâmplă îți va apărea ca cea mai mare evidență că ești vegheat clipă de clipă, că nimic rău nu ți se întâmplă vreodată, că ești condus exact în acele locuri și momente de care ai nevoie pentru a învăța și mai mult despre viață și despre tine.

Închei cu o vorbă care îmi place foarte mult:

Exersează nu până când îți iese bine, ci până nu mai are cum să-ți iasă rău.

încheiere-articole4

signature

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *