Bucuria are puțin de-a face cu circumstanțele vieții. Și mai degrabă cu acele lucruri pe care tu ALEGI să le pui în centrul vieții tale. Învață să faci alegeri mai bune. Abonează-te pentru inspirație, motivație și alte gânduri liniștitoare.
 

Scrisoare pentru Dumnezeu despre azi, viață și moarte

Posted on

Dragă Doamne,

 

Sufletul meu este tulburat. 86 de oameni au murit astăzi. Este știrea care m-a făcut să sar din pat. Și, acum, câteva ore mai târziu, mă găsesc tot după draperiile lumii interioare. Și nici nu vreau să ies de aici.

Am vrut să lucrez, ceea ce aș fi făcut într-o zi obișnuită. Însă nu mă lasă inima. Sufletul meu vrea să îi petreacă pe cei care au trecut în lumea de dincolo. Și, prin această retragere în templul interior, să îi onorez.

M-am gândit să îți scriu Ție deoarece ești cel care știu că mă înțelege cel mai bine. Sunt sensibilă în dimineața asta, Doamne. Și m-ar fi durut să întâlnesc pe cineva care să nu respecte ceea ce simt.

Mă întreb și te întreb și pe tine, de ce sufletul meu e trist pentru cei care au plecat? În ce fel ceea ce s-a întâmplat la Nisa e parte din mine?

Și, poate chiar mai important decât atât, din moment ce am creat împreună această experiență în viața mea, ce vrei să mă înveți nou? Ai un cadou pentru mine ascuns în ea, din moment ce mă afectează mai  mult decât aș fi putut anticipa…

Știi că mie nu mi-e frică de moarte și, ca parte a învățăturilor tale, de multe ori am sărbătorit-o. Am văzut și văd cum ea face parte din Marele Plan și, cum, de fapt, servește vieții și creșterii.

Și totuși, astăzi simt tristețe.

Am căutat, Doamne, în sufletul meu să văd ce-mi arăți prin ceea ce se întâmplă și prin ceea ce simt. Și, într-adevăr, culori noi se adaugă viziunii mele despre moarte.

Da, face parte din contractele sufletelor celor plecați ca experiența lor pe pământ să se încheie aici, astăzi.

Da, moartea lor nu le este păguboasă în vreun fel, ei își continuă experiența existenței după vibrația lor, în alte forme, lumi, dimensiuni.

Da, moartea lor servește drept lecție celorlalți dintre noi, care am rămas. Are rostul să ne extindă conștiința și să ne deschidă inima. Și cu fiecare om care moare, cel puțin un altul, dacă nu 10, învață mai multe despre viață și o respectă și o apreciază la alt nivel.

Povestea fetiței violate și omorâte care avea să transforme spiritual un sat întreg avea să mă facă să înțeleg în mod decisiv cum răul servește binelui și cum moartea servește vieții.

Așa cum și faptul că tata a murit mi-a dus viața la alt nivel, pe atâtea planuri. Am simțit sau mi-ai spus de la bun început că tata a plecat pentru ca eu să am o viață mai bună. Oricât de paradoxal ar suna asta. Omul poate înțelege viața doar atunci când o vede prin ochii Tăi.

Și am înțeles, Doamne, cum ai făcut lucrurile să funcționeze. Și am acceptat moartea și transformarea.

Și astăzi, Doamne, mă ții de mână și îmi arăți o nouă perspectivă. Astăzi, dincolo de acceptare și înțelegere, mai văd și altceva.

Doar pentru că așa se întâmplă, nu înseamnă că așa trebuie să fie.

Doar pentru că așa se întâmplă, nu înseamnă că nu există și nu se poate o versiune mai bună.

Doamne, îmi pare rău dacă am conștiința atât de limitată, încât am creat o astfel de experiență.

Dragi suflete care ați plecat, îmi pare rău că am avut nevoie de sacrificiul vostru ca eu să înțeleg.

Dragi suflete care ați fost implicate în această experiență și ați resimțit efectele ei, îmi pare rău că am avut nevoie de frica și teroarea voastră ca eu să văd.

Îmi pare rău pentru toată durerea voastră…

O văd, o simt. O onorez.

Ține mine, Dumnezeu întotdeauna îți trimite numai îngeri…

Nu mai e nevoie de frică și de durere, Doamne. Văd asta acum. Și-mi pare rău pentru toată frica și durerea pe care, prin conștiința mea, am creat-o.

Viața e menită să fie sărbătorită. Oamenii să se simtă iubiți și în siguranță. Și să facă alegeri conștiente în legătură cu viața lor și experiențele pe care vor să le aibă.

Să fii om e minunat, Doamne! Cele mai mari comori ale lumii sunt ascunse în noi. Există atâta iubire, compasiune, pasiune, creativitate, geniu… Atâtea calități și abilități. Fiecare suflet are dreptul să descopere cât de minunat este să fii om. Și să trăiești pe Pământ.

Doamne, suntem mici, dar tu locuiești în inimile noastre. Și ne cunoști pe fiecare după scânteia care strălucește în noi.

Doamne, nu ne mai trebuie frică și durere. Te rog, ajută-ne să ne vindecăm și să ieșim din starea de panică față de viață.

Doamne, la început am crezut că e voia și datoria ta să faci lumea mai bună. Apoi mi-am dat seama că e responsabilitatea mea.

Acum îmi dau seama că e vorba de înțelegerea și dorința mea, și puterea ta.

Doamne, e la fel de adevărat că poți face pentru mine doar ceea ce poți face pentru mine, precum și că, fără tine, nimic nu pot face.

Și că e responsabilitatea mea de a mă alinia la voința ta și de a-mi asuma că oricare ar fi călătoria pe care mi-o oferi, ea reflectă voia și dorința mea. Tot ceea ce mi se întâmplă e voia și dorința mea și a ta, deopotrivă.

Cu alte cuvinte, să învăț de la tine să vreau și să îmi doresc lucruri mai înalte, mai sfinte. Să învăț de la inima mea, sămânța din tine pe care ai pus-o în mine. Și prin care îmi vorbești și mă îndrumi mereu.

Îmi pare rău, Doamne, că au trebuit să se sacrifice atâtea suflete în durere, frică și moarte ca eu să mă duc în inima mea, să o aud și să o ascult vorbindu-mi despre pace, bucurie și sărbătorirea vieții.

Durerea, frica și moartea și-au împlinit destinul, Doamne. Nu mai am nevoie de ele. Vreau să nu mai am nevoie de ele. Ajută-mă, Doamne, să pot să învăț și să cresc, să mă ridic și să mă apropii de tine și fără ele. Aleg, Doamne, ca din abundența vieții să nu mai am nevoie de durere, frică și moarte. Aleg, în schimb, bucuria, înțelegerea și sărbătorirea vieții. Ajută-mă, Doamne, să fac alegeri mai bune și ochii mei – fizici și metafizici – să vadă doar ce e mai frumos și mai plin de iubire în tot ce ai creat și în lumea în care sunt.

Pentru că, prin ceea ce alegem să vedem, noi schimbăm lumea în care trăim.

Mă eliberez, Doamne, de nevoia de durere, frică și moarte.

Pentru că eu sunt în lume, așa cum lumea este în mine. Pentru că tu ești în mine, așa cum eu sunt în tine.

Suntem UNUL.

Cu încredere și speranță,

Mihaela

 

Închei cu o melodie care îmi mângâie inima.

As One we touch Earth, as One we heal Earth…

 

signature

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *