Sign up with your email address to be the first to receive weekly inspirations, announcements and offers & more.
 

Schiță a compatibilității dintre noi doi – partea 2

Bărbatul ăsta este atât de minunat, încât mă umplu de entuziasm, de încântare și de bucurie doar când mă gândesc la el. Pentru mine, este cea mai uimitoare realizare a Universului. Cum a putut crea un bărbat atât de minunat?! Nu e perfect. E doar foarte minunat.

Și-mi dau seama că realitatea asta este o întâlnire a felului lui de a fi cu a capacității mele de a vedea lucrurile frumoase și magice dintr-un om. Ai nevoie să fii capabil să recunoști ce e frumos și potrivit pentru tine. Apoi ai nevoie să știi să le apreciezi. Să te bucuri de ele. Dar și să le îngrijești.

Iar eu stau astăzi mândră în fața oglinzii. Sunt mândră, dragul meu drag. Pentru că mi-am dorit să cresc ca să ajung până la tine. Mult. Și am ajuns. Am ajuns acolo unde am simțit că am nevoie să fiu. Astăzi sunt aceea pe care vreau să o întâlnești și să o cunoști. Astăzi sunt aceea pe care îmi doresc să ți-o dăruiesc. Astăzi sunt mândră de femeia pe care vreau ca tu să o iubești. Sunt o femeie care știe să te iubească, la rândul ei. Așa cum înțeleg și simt eu iubirea.

Nu, nu le știu pe toate. Și nu sunt perfectă. Dar am învățat că un tablou este viu, transmite și inspiră tocmai pentru că rămâne mereu neterminat. Un pictor, un scriitor, un compozitor știu că operele lor rămân pentru totdeauna neterminate. Și tocmai prin asta viața lor se continuă. Înăuntrul celor cu care se întâlnesc, le primesc.

La fel și eu. Există părți în mine, ca niște flori, care te așteptă pe tine. Să le fii grădinar. Sunt lucruri pe care nu le știu și pe care numai tu mă poți învăța. Și abia aștept să faci asta! Abia aștept să mă construiesc mai departe sub influența ta. Sub preocuparea și contribuția ta. Abia aștept să-mi fii maestru. Și o să te iubesc și pe tine, și pe mine, și mai mult. Pentru că ceea ce am devenit este ceva ce am construit împreună!

Dragul meu drag.

Așa îi spun eu lui. Așa îi spun de multă vreme.

Dragul meu drag, ești foarte, foarte special. Cum poți tu, doar fiind, doar fiind așa cum ești, să îmi împlinești lumea? Să alungi orice neajuns, orice lipsă? Să aprinzi în mine tot ce înainte era lipsit de curaj, de viață? Și-mi vine să te întreb: ești important pentru că te iubesc atât de mult sau te iubesc atât de mult pentru că ești important pentru mine? De ce m-a făcut Dumnezeu în așa fel ca tu să mă bucuri atât de mult?

Și nu, nu-ți cânt ode. N-aș ști să le inventez. Doar te iau cu mine în lumea mea interioară. În adevărul a ceea ce există înăuntrul meu. Toate astea există din plin. Și de asta mă minunez, pentru că nu știu cine le-a pus acolo…

Ești atât de minunat, încât mă intimidez când îmi imaginez că ești adevărat. Foarte mult timp nu mi-am dat voie să te întâlnesc pentru că simțeam și consideram că nu sunt suficient de bună pentru tine. Desigur, asta este doar o nesiguranță interioară. Pe care tu știi să o mângâi și să o dizolvi. Poate chiar ai și tu una similară. Cel mai probabil. Ești minunat. Dar mă vezi pe mine mai minunată decât pe tine. Iar eu te văd pe tine mai minunat decât pe mine. Hai să avem curaj să credem că suntem suficient de buni unul pentru celălalt. Prinde-mă de mână. Lasă-mă să mă văd în ochii tăi. Te prind și eu de mână. Și vreau să te uiți în ochii mei. Vreau să te vezi prin ochii mei până când ai să poți vedea înăuntrul tău aceeași splendoare pe care o văd și eu, atunci când mă uit la tine.

Orice nesiguranțe am avea oricare dintre noi, ni le putem alunga unul altuia. Vreau să am curaj. Să cred în mine. Să cred în tine. Să cred în noi.

Și am nevoie de tine. Am nevoie de tine pentru atât de multe lucruri. Am nevoie de tine pentru a fi sinele meu exterior. Am nevoie de tine pentru a fi sinele meu de rezervă. Am nevoie de tine pentru a fi sinele meu mai puternic. Atunci când simt că lipsesc lucruri din mine. Am nevoie de tine pentru a fi eu sinele tău mai puternic. Am nevoie de tine să-ți ofer din mine. Am nevoie de tine să-mi dăruiești din tine. Am nevoie de tine pentru tot ceea ce tu ești, și eu nu sunt. Am nevoie de tine pentru acest mod de a trăi, în doi. Este mult mai echilibrat, mai împlinitor, mai ușor, mai distractiv, mai plin de tot ce are viața de oferit. Am nevoie de tine în infinite moduri. Să mă duci mai departe.

Așa cum orice boboc are nevoie să înflorească.

Este împlinit prin el însuși, la nivelul la care este. Dar mereu există o împlinire și mai amplă.

Așa cum poate că există o împlinire prin familie. Și, ulterior, la capătul pământului, o împlinire prin întreaga umanitate.

Amândoi căutăm asta.

Amândoi ne-am căutat, în primul rând, unul pe celălalt. Să fim Unul prin amândoi. Iar apoi să căutăm mai departe. Să fim Unul prin cât mai mulți alți oameni.

Mă simt încurcată. Pentru că știu cine poți fi. Pe acela îl pot recunoaște dintr-o singură bătaie a inimii. Dar nu știu cine ești astăzi. Cât de mult din cel care poți fi ești astăzi? Mult timp l-am căutat pe acela care poți fi. Apoi m-am gândit că astăzi ești doar o parte din el. Și că restul devenirii urmează. Și am pus în calcul contribuția mea și devenirea împreună. Dar poate că așa cum m-am dus prea departe înspre tine, cel devenit, acum m-am dus prea departe înspre tine, cel care mai are de devenit?!

Cum te recunosc?

Persoana potrivită este o combinație de trăsături și devenire. Ai nevoie de o persoană cu un caracter compatibil cu al tău. Dar ai nevoie ca persoana asta să fi evoluat, să fi devenit, să fi lucrat cu sine însuși cel puțin tot atât cât ai lucrat și tu. Să aveți același ritm și să fiți la același nivel al devenirii. Altfel, diferențele dintre voi se vor comporta ca doi magneți care se resping. Dacă aveți personalități compatibile, dar nu și nivel de creștere interioară, vă veți atrage și respinge în același timp.

Uite că asta e ceva ce nici eu nu am luat în considerare până acum. Cum îmi dau seama că suntem la același nivel? Răspunsul, în perioada următoare.

Celălalt nivel al compatibilității după trăsături, nivel și ritm de evoluție, este cel al energiilor. Avem trei centre energetice principale: mental, emoțional și sexual. Unul dintre ele, de regulă, domină. Și ne dorim ca și în celălalt să domine aceeași energie. Sau dacă există un oarecare echilibru, să existe și în celalalt. O persoană mentală va căuta asocierea cu o persoană la fel de mentală. Ca să aibă ce analiza, discuta și dezbate împreună. O persoană emoțională nu se va simți în largul său decât cu cineva care are aceeași sensibilitate, empatie, generozitate. Și cu siguranță o persoană sexuală nu va fi atrasă decât de cineva cu un apetit comparabil.

Din punctul ăsta de vedere știu exact cine ești, pentru că știu exact cine sunt eu. O altă ecuație a compatibilității spune că persoana potrivită este pe jumătate asemenea nouă. Pentru a ne valida unul pe altul. Și, pe cealaltă jumătate, este opusă nouă. Pentru a ne echilibra și pentru a dezvolta lucruri noi înăuntrul nostru. E ușor de observat asta la cupluri.

~

Aveam în plan să povestesc mult mai mult despre tine, dar s-a făcut târziu. Și mi s-a făcut și somn. Astăzi e ziua mea. Încă am o stare bună, ca urmare a visului fantastic de azi-noapte. Mă duc la nani. Continuăm mâine dimineață. Când o să mă duc să-mi dau în lucru rochița. Și apoi să-mi cumpăr flori. O să mă răsfăț în locul tău. Te iubesc. Chiar dacă nu te cunosc 🙂

signature
1 Response

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *