Bucuria are puțin de-a face cu circumstanțele vieții. Și mai degrabă cu acele lucruri pe care tu ALEGI să le pui în centrul vieții tale. Învață să faci alegeri mai bune. Abonează-te pentru inspirație, motivație și alte gânduri liniștitoare.
 

Realizări Iunie 2016 – Un nou început

Gândindu-mă mai bine – tot vrând să fac socoteala celor întâmplate – mi-am dat seama că iunie s-ar putea să fie una dintre cele mai importante luni din viața mea. Și uite că aș fi trecut cu vederea aspectul ăsta dacă nu ar fi fost acest post. Se pare că bunul obicei de a-ți considera realizările la sfârșitul lunii își face treaba cu succes 🙂

Ceea ce tocmai mi-a dat o idee nouă. Voi pune în agenda mea de articole și: DE CE să-ți notezi, la finalul lunii, realizările pe care le-ai avut.

Face parte din Obiectivele și intențiile mele pentru iulie 2016 (o nouă categorie de articole, pe lângă Realizări lunare) să fiu mult mai ancorată în propria-mi viață. Să duc această stare la următorul nivel.

Asta înseamnă să îmi cunosc De Ce-ul din spatele a tot ceea ce fac. Lucru care o să mă determine automat să mă concentrez mai mult asupra lucrurilor cu adevărat semnificative și mai puțin asupra celor care doar îmi consumă timpul. Iar eu vreau să îmi trăiesc viața cu sens. Meaningful, cum ar spune englezul 🙂

Și mai înseamnă și să am o perspectivă mult mai clară asupra locului în care sunt. Una cuantificabilă. Mi se pare esențial să știi unde ești atât în personalitatea ta (să te cunoști), cât și în viața ta (să știi de unde vii, încotro mergi și cum ai să ajungi acolo). Despre toate astea, pe larg, în articole viitoare 🙂

Să ne întoarcem la ce s-a întâmplat luna asta în viața mea. După toate semnele, am început o mare nouă etapă 🙂

Pentru că:

1. Mi-am făcut program de lucru.

Pot spune, cu mândrie, că e prima dată în viața mea când se întâmplă așa ceva 🙂 În trecut am fost preocupată mai mult de a NU respecta vreun ritm/program. Însă, am început să realizez în ultima vreme că dacă nu am un program, totul e anapoda în viața mea. Felul în care mă hrănesc, felul în care mă odihnesc, măsura în care lucrez și am rezultate/se cunoaște ceva pe urma mea, respectiv cât timp îmi acord pasiunilor, plăcerilor, lucrurilor care mă relaxează și mă distrează.

Slăvit fie programul! Acum am, în sfârșit, timp pentru toate lucrurile din viața mea 🙂 Un paradox delicios, așa-i? 🙂 Și chiar sunt muuuuult mai eficientă.

Desigur, nu mi-a ieșit la perfecțiune din prima lună. Am mai sărit din șablon – cu generozitate chiar – însă e un început bun. Și m-am convins că mi-e benefic.

2. Am devenit fruitariană.

Adică mănânc numai fructe. E atât de naturală schimbarea asta și se pare că eram atât de pregătită pentru ea, încât nici nu-mi pare o schimbare, parcă așa au fost lucrurile dintotdeauna 🙂 Povestea despre cum am ajuns aici, într-un alt articol, în secțiunea Fruitarian Diet. Acolo vei găsi, curând, detaliate, toate etapele prin care am trecut la nivel de alimentație. Și care sunt legăturile dintre mai tot ce se întâmplă în viața noastră, nivelul de conștiință și tipul de alimentație pe care îl preferăm/adoptăm.

Deci da, se simte minunat. Mă simt liberă! Bineînțeles, la mine toate lucrurile se rezumă la a-mi întări/extinde sentimentul de libertate. Am ales să consum, pe cât posibil, dintr-un singur fruct pe parcursul unei zile. Și în fiecare zi tot alt fruct, pentru că am de unde alege 🙂 Ador alimentația asta atât de simplă, și totuși atât de delicioasă. Și hrănitoare! Fructele sunt singurele care oferă întregul complex de nutrienți și vitamine necesare zilnic. Spune Norman W. Walker, ale cărui cărți vi le recomand. Eu spun doar că mă simt în armonie cu corpul meu. Avem, acum, o relație mult mai Zen ❤ Și e tot ce contează.

3. Am slăbit.

Păi? 🙂 Pe parcursul ultimilor șase ani am putut să observ cum corpul meu îmi vorbește prin greutatea pe care mi-o indică. N-a fost chiar easy-peasy să descifrez tiparul de funcționare. Însă am avut răbdare și am avut încredere că într-o zi mă voi alinia la adevărul meu. Și uite că astăzi se întâmplă 🙂 

Eu nu cred în diete și sporturi ce au ca scop slăbirea. Să slăbești nu e un obiectiv bun. Lupți împotriva ta. Cu ceva mai multă forță decât în mod normal. Sigur, poți slăbi. Însă ulterior vei lua iar în greutate. Pe când, dacă descoperi cu ce te simți în armonie și unde nu ești aliniat cu tine însuți, tratezi cauza adevărată și slăbirea se produce așa cum s-a produs și îngrășarea, ca un efect secundar. Și natural. Nu cred în control, ci în aliniere.

4. Sunt mai prezentă în relația cu corpul meu

Toți avem grijă de corpul nostru, la un anumit nivel. Însă este o diferență foarte mare între a o face pe pilot automat și pentru că trebuie, și a o face cu prezență. La fel cum e o diferență foarte mare între a mânca pentru că îți este foame și vrei să scapi de senzația de disconfort și a te conecta cu mâncarea pe care o mănânci, a o gusta și savura, a o privi, a o mirosi. A-ți acorda timp să o mesteci și să extragi, cu adevărat, ce e mai bun din ea. Această stare de prezență face diferența în toate domeniile – și momentele – din viața noastră.

O zi pe săptămână,  sâmbăta, este acum dedicată corpului meu. Relației mele cu corpul meu. El este, până la urmă, templul meu. Și am mare nevoie de el să îmi împlinesc potențialul acestei vieți.

Îmi este tot mai evident în ultima vreme cum oamenii își neglijează teribil de mult relația cu corpul. Iar apoi privesc neputincioși cum nici acesta nu îi mai servește. Ba chiar îi abandonează, prin extenuare, boli, îmbătrânire. Acestea sunt, toate, urmarea neglijenței noastre și nimic altceva.

Am început să mă iubesc mai mult activ. Mă sărut și mă îmbrățișez seara, înainte să adorm. Mă mângâi/masez de fiecare dată când sunt într-un context favorabil. Îngrijesc cu mai mare atenție o tăietură, zgârietură, arsură. Ascult mesajele pe care mi le transmite corpul meu. Îi vorbesc. Îi cer iertare când, nefiind suficient de prezentă, am parte de un (mic) accident și doare. Îi respect limitele mai mult. Nu mai departe de ianuarie am încetat să mai alerg consevent, tocmai pentru că mi-am dat seama că îmi împing prea mult și prea des limitele. Și poate că alergatul nu e tipul de mișcare pe care corpul meu o preferă în mod dominant. Există un ritm și un consum propriu, care trebuie descoperit. Învăț în fiecare zi să mă cunosc mai bine și să mă respect mai mult. Să mai întreb și corpul ce vrea și cine e, că mintea mea pare să nu le știe chiar pe toate 🙂

Pentru consolidarea relației dintre noi, sâmbăta o petrecem împreună, doar noi două 🙂 E zi de răsfăț. Baie cu spumă, sare, uleiuri esențiale. Exfoliere, măști, masaj. Somn, dans, yoga.

Până la urmă, corpul nostru este cel mai important partner pe care îl avem în viață, așa-i?! 

5. Am început să țin evidența cheltuielilor.

Un alt obicei bun, după câte se pare. Însă care a venit tot în mod normal și natural. Cele mai multe schimbări au plecat de la dorința mea de a deveni mai structurată, mai așezată, mai stăpână pe viața mea. Simt că a venit momentul să îmi asum o parte tot mai mare – până la totul – din viața mea. De aici și vorba, ca sursă de inspirație: ești genul de persoană căreia viața i se întâmplă sau genul de persoană care face viața să se întâmple? 😉 

La ce a dus notarea cheltuielilor?

a) Mi-am dat seama că am mai mulți bani decât cred. Se pare că sunt mai bogată decât mi-am imaginat :)) Lista lungă de cheltuieli e cât se poate de grăitoare în acest sens… 🙂 Deși credeam că știu ce bani și în ce direcții îmi trec prin mână, acum îmi dau seama că eram departe de a estima corect.

b) Notându-mi cheltuielile din fiecare zi, luna mi s-a părut mult mai lungă. Iar asta chiar e surprinzător, având în vedere că începusem să mă obișnuiesc cu percepția faptului că timpul trece foarte repede.

Același lucru îl pot spune și acum, făcând listă cu câte lucruri s-au întâmplat. Nu mi-am dat seama că am trăit atât de mult doar într-o singură lună 🙂

O observație: sunt mândră de mine că am avut disciplina de a nota fiecare sumă cheltuită, fără să omit nimic. Un adevărat gest de consecvență și implicare, pentru care mă felicit! 🙂

Pot să recunosc că nu am avut un scop clar pentru a face asta. Intenția mea principală a fost de a-mi urmări și trasa tiparele de cheltuieli, astfel încât, pe viitor, să pot face predicții și, respectiv, bugete și încadrări de buget mult mai eficiente. Cel mai probabil, pe parcurs voi descoperi și alte utilități și beneficii ale monitorizării cheltuielilor. Și voi începe să mă joc și cu obiective. Pe care să le respect și să le realizez 🙂

6. Mi-am făcut planuri!

Asta iar e o schimbare mare! Nu pot să spun că am știut prea bine despre ce e viața mea sau ce ar trebui să fac cu ea 🙂 Însă, după aventura plecării în India, de fapt, după încheierea aventurii și întoarcerea acasă și luarea vieții de la zero… am început să realizez că fără direcție, scop, plan și strategie nu mă apropii de nici o culoare de sentimentul că viața pe care o trăiesc mă reprezintă și mă împlinește. Vorba aceea, dacă tu nu-ți faci planuri pentru tine, o să facă altul în locul tău! Și, dacă urmărești (doar) plăcerea de moment, o să tot alergi mereu după ceva ce nu o să prinzi niciodată. Ai nevoie să descoperi care sunt lucrurile importante în viață.

Și uite așa, aveam să constat că am nevoie să mă apuc bine de o hartă, să stabilesc lista de priorități și să mă apuc de treabă. Să știu unde sunt, încotro mă îndrept și faptul că am un plan să ajung acolo m-a făcut să fiu mult, muuuult mai așezată.

Iar luna asta planurile  a început să fie tot mai colorate, mai exacte.

Ele vizează în special domeniul profesional. După ani în care am aprofundat partea de relații personale, legătura cu divinitatea, cunoașterea de sine, m-am specializat/educat/cultivat, acum am nevoie să îmi împlinesc nevoia de contribuție.  

6. MihaelaEnache.ro! 🙂

După cum se vede, am suflat viață peste el. I-am dat menire, direcție, scop. El este piatra de temelie și mă va susține cel mai mult în ceea ce vreau să fac. L-am restructurat, am făcut câteva schimbări și la capitolul identitate vizuală, i-am creat o agendă de conținut. Am muuuuuulte de împărtășit cu voi și aveam nevoie de un salon (virtual) de întâlnire adecvat 🙂 Și dacă tot veni vorba, bine te-am găsit! 🙂 

În partea de jos a paginii te poți abona la Newsletterul meu săptămânal prin care te pot ține la curent cu toată dragostea pe care o am de dăruit vieții. Și ție 🙂

Multe sunt încă „în construcție” pe aici, însă cu fiecare zi ce trece va deveni tot mai consistent și mai reprezentativ spațiul meu de joacă 🙂

 

7. Am început să-mi scriu cartea!

Iuhuuuuu! Și Aliluia! 🙂 Am intrat bine în ea deja. Vorbesc de cea despre stilul personal. (Pentru că shhhhhtt, e secret, dar deja adun notițe și pentru următoarea carte, care va fi despre Feminitate) Ghidul complet pentru a-ți descoperi și crea un stil personal. Sunt MEGA încântată să scriu cartea asta și abia aștept să fie gata! Ceea ce sper că se va întâmpla în septembrie. În curând o să puteți face și pre-comenzi. Voi anunța! Un mic disclosure între timp… are trei părți: psihologia hainelor, cum să-ți construiești o ținută și cum să-ți construiești garderoba.

~~~

Îmi dau seama acum că sunt mult mai multe realizări decât mi-aș fi putut imagina. Lista ar putea fi și mai lungă 🙂 Însă găsesc că am subliniat ce era relevant.

Ce bine e să acorzi atenție la ceea ce se întâmplă în viața ta, într-un mod sistematic! 🙂 Pe viitor poate că voi găsi o structură/formulă mai eficientă. Cum ar fi, de exemplu, să împart realizările în tranformări interioare, exterioare. Pe domeniile, eventual, cele din Roata vieții.  

Ce părere ai de ideea asta?

Și apropo, tu îți urmărești realizările? Dacă da, ce beneficii ți-a adus? Dacă nu, ai fi tentat/ă să o faci? 

Vă pup, ne auzim pe 2, cu obiectivele pentru iulie și pe 28, cu noile realizări! 

Pusă pe treabă,

Mihaela

signature
1 Response

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *