Bucuria are puțin de-a face cu circumstanțele vieții. Și mai degrabă cu acele lucruri pe care tu ALEGI să le pui în centrul vieții tale. Învață să faci alegeri mai bune. Abonează-te pentru inspirație, motivație și alte gânduri liniștitoare.
 

Poți avea viața pe care ți-o dorești prin vibrațiile pe care le emiți

Posted on

Toate organismele de pe planetă folosesc vibrațiile drept mijloc fundamental de comunicare. Am învățat – și a fost o lecție dură – că ignorarea acestui mijloc fundamental de comunicare este o greșeală uriașă, o greșeală pe care noi, oamenii, o facem mereu. Nu ținem seama de ceea ce simțim, atunci când mințile noastre raționale se concentrează pe cuvinte, în special când acestea sunt rostite de persoane convingătoare.

Oricât de mult le-aș îndrăgi, cuvintele au un neajuns: ele ascund comunicarea energetică, mult mai demnă de încredere.

Foarte mulți dintre noi am învățat, de la o vârstă fragedă, să ignorăm mesajele pe care le primim pe cale energetică. „Nu-ți asculta sentimentele. Ascultă cuvintele”. Așa că ne convingem, prin tot felul de argumente, că nu este adevărat ceea ce știm visceral/la nivel energetic. Ignorăm semnalele de avertizare de tipul „Mă minte când spune că mă iubește”. Ne simțim vinovați, așa că ne dăm tot felul de explicații raționale, spunându-ne: „Precis nu am dreptate, pentru că spune exact ce trebuie; și, la urma urmei, îl iubesc, iar dragostea învinge tot.” Sau ignorăm vibrațiile bune. „E extraordinară, dar n-o să meargă, nu e genul meu.”

Dacă „citirea” mesajelor transmise pe cale energetică îți sună a limbaj New Age, care nu are nimic de-a face cu rațiunea și știința, ei bine, nu-i așa. Este, de fapt, fizică cuantică convențională.

Fizica cuantică ne învață că nimic din ceea ce am crezut că este fizic nu este fizic. Dimpotrivă, tot ceea ce există în Univers este format din energie imaterială și totul radiază energie. Faptul că fiecare atom și fiecare moleculă radiază și absoarbe lumină (energie) este o realitate științifică. Și pentru că toate organismele sunt formate din atomi și molecule, și tu, și eu, și tot ceea ce trăiește în lumea asta radiază energie (vibrații).

Nu e nevoie să fii expert în domeniul relațiilor sau specialist în fizica cuantică pentru a-ți da seama unde vreau să ajung cu asta. Conform fizicii cuantice, definiția iubirii este interferența constructivă, adică vibrațiile bune. Vibrațiile bune reprezintă modul în care natura ne asigură că suntem la locul potrivit sau cu persoana potrivită. Simplul fapt de a ne afla în aceeași încăpere, cu un partener care se află în armonie cu noi, face să ne crească energia; împreună creăm ondulații care produc unde de energie superioare.

Pe de altă parte, interferența distructivă, sau vibrațiile rele, reprezintă modul în care natura ne avertizează în legătură cu potențiale amenințări compromițătoare. În cazul unei relații, vibrațiile rele pot reprezenta o avertizare din partea sistemului nostru nervos, că avem lângă noi persoana nepotrivită.

O relație nearmonioasă din punct de vedere energetic este, cel mai probabil, caracterizată de certuri serioase și acuzații – ne deprimă până și simplul fapt de a ne afla în aceeași încăpere cu partenerul/partenera.

Prin urmare, atunci când entaglăm (termen din fizica cuantică) cu energia altcuiva, vrem ca interferența să fie constructivă (vibrații bune) și nu distructivă (vibrații rele). Vrem ca interacțiunea să ne amplifice energia, nu să ne-o epuizeze. Așa că, acum, când ai înțeles fundamentul științific al unui fenomen pe care în mod sigur l-ai observat deja – acela că unele persoane te încarcă cu energie, în timp ce altele te secătuiesc de energie – sper că de acum încolo nu te vei înconjura decât de persoane care să te încarce cu energie.

Este important să nu lași mintea rațională să nu țină cont de ceea ce îți spun vocile interioare – fie că e vorba de mutatul mobilei prin casă, de a scăpa de un tablou care îți dă fiori, de a avea un nou partener în viață sau, ca în cazul meu, de a rupe legătura cu un vecin care mă făcea să simt fiori reci pe șira spinării. Dacă ești atent la vibrațiile bune și la cele rele, îți sporești energia și, atunci când îți sporești energia, îți îmbunătățești viața. Pe de altă parte, dacă nu ții cont de importanța descifrării vibrațiilor bune și a celor rele, ai putea intra în proverbiala groapă cu lei.

Cu ajutorul creierului nostru foarte evoluat, noi, oamenii, putem face mai mult decât doar să citim vibrațiile bune și pe cele rele – noi putem crea vibrații bune și rele, atunci când transmitem gânduri din creier. Pentru majoritatea oamenilor, acest concept este mai greu de acceptat decât conexiunea spirituală, feng shui și interferența distructivă/constructivă. Asta, pentru că suntem obișnuiți cu ideea că gândurile noastre sunt localizate în cap – fapt înnebunitor de adevărat în nopțile fără somn.

Însă, în realitate, creierul nostru transmite semnale în afara capului, în mediul înconjurător și răspunde semnalelor care vin din mediul înconjurător. Gândurile pe care le transmite creierul tău acționează ca un diapazon complex – de fapt, extrem de complex.

Entanglarea la nivel de vibrații reprezintă o componentă de bază a legii atracției, dar și a legii respingerii – mai puțin mediatizată, dar mai relevantă în plan personal – legi care explică ce lăsăm să ne intre în viață și ce alungăm din ea. Prin intermediul interferenței constructive, gândurile tale vor energiza experiențele de viață care rezonează cu imaginile și scenariile create de mintea ta.

Motivul pentru care vă prezint aceste informații este ca să te ajut să îți dai seama cât de puternic ești în realitate. Cunoașterea înseamnă putere și această cunoaștere îți permite, de acum înainte, să îți creezi viața și relațiile pe care ți le dorești.

Trăiește și bucură-te de faptul că ești creatorul, și nu victima vieții tale. Poți avea felul de relații pe care le dorești, folosind creierul pe post de diapazon care rezonează cu ceea ce dorești să creezi și refuză să se gândească la ceea ce nu vrei să ai în viață. Afirmă deschis ce viață alegi. Ai libertatea de a crea ceea ce dorești să creezi.

 

∗ fragment din cartea Efectul de Lună de Miere, de Bruce H. Lipton, Ph.D

signature

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *