Bucuria are puțin de-a face cu circumstanțele vieții. Și mai degrabă cu acele lucruri pe care tu ALEGI să le pui în centrul vieții tale. Învață să faci alegeri mai bune. Abonează-te pentru inspirație, motivație și alte gânduri liniștitoare.
 

Penetrează lumea și iubita în același fel

Felul în care bărbatul atinge și penetrează lumea ar trebui să fie același fel în care o atinge și o penetrează pe iubita lui: nu doar pentru a câștig personal sau plăcere, ci pentru a spori iubirea, deschiderea și profunzimea.

Data viitoare când o îmbrățișezi pe iubita ta și fuzionezi amoros cu ea, simte-ți dorința ta cea mai profundă. Cea mai adâncă dorință din viața ta. Simte de ce faci ceea ce faci în viață și, îndeosebi, de ce te unești cu iubita ta. Ar putea fi multe motive neînsemnate, dar care e motivul suprem, cel mai profund?

În cazul majorității bărbaților, motivul suprem pentru a face ceva, dar care nu este aproape deloc conștientizat, este legat de descoperirea adevăratului lor lăuntric, savurarea libertății și iubirii totale și oferirea celor mai depline daruri ale lor. Mulți bărbați se mulțumesc să se bucure de puțină libertate și iubire și nu sunt deloc atenți spre a-și oferi darurile îndeajuns. Se bucură de libertatea de a-și oferi o mașină frumoasă, de a face dragoste destul de des și de a dormi până târziu duminica. Donează cu generozitate banii lor de rezervă pentru o cauză nobilă, le cumpără cu drag iubitelor lor un inel cu diamant și mai fac câte-o acțiune caritabilă. Acestea sunt libertăți agreabile și daruri adevărate care au o importanță deosebită în viețile lor. Dar pentru mulți bărbați, tot nu e suficient.

Libertatea sau iubirea pe care au obținut-o astfel și felul în care au dăruit lasă de mult ori o senzație de incompletitudine. Încă lipsește ceva. Mai există o dorință de a merge mai departe, de a se elibera din capcană, de a se bucura de viață fără o senzație subtilă de constrângere, singurătate, tensiune ascunsă și frică. Și, pentru mulți bărbați, oricât s-ar strădui ei, rămâne senzația că darul lor deplin rămâne nedăruit. Viața lor pare oarecum falsă în esența ei, la fel și viața lor sexuală. Când un bărbat oferă iubitei lui adevăratul dar al sexualității lui, o penetrează și o face să înflorească dincolo de orice limită prin iubirea sa transfiguratoare. La fel e și cu lumea. Ca să faci cu adevărat ca femeia și lumea să înflorească, este nevoie de sinceritate, stăruință și curaj. Bărbatul trebuie să cunoască adevărul din interiorul lui și să fie dispus să se dăruiască în totalitate. Fără reținere. Trebuie să fie dispus să își consacre întreaga viață amplificării iubirii prin penetrarea iubitei sale și a lumii cu tot adevărul profund al ființei sale. Dar asemenea bărbați sunt rari.

Mulți bărbați sunt dispuși să o penetreze pe iubita lor și să o facă să înflorească într-un mod mediocru, împărțind câteva orgasme și câteva momente emoționale de relaționare înainte de a revedea programul zilei următoare. Mulți bărbați sunt dispuși să penetreze lumea și să o facă să înflorească într-un mod mediocru, făcând câțiva bani și contribuind la progres suficient cât să nu simtă că viața lor e irosită în totalitate. Însă foarte puțini bărbați sunt dispuși să facă treabă cu adevărat, să folosească tot ce au pentru a o elibera pe iubita lor și lumea spre folosul iubirii și eternității. Puține femei sunt păcălite, deși nu vor să o spună direct. Multe știu când ești superficial și ele aspiră și așteaptă cu speranță darul tău adevărat.

Există două modalități de a aborda femeia și lumea fără să îți compromiți adevăratele daruri sau să ți se scurgă forța ființei tale lăuntrice. O modalitate este să renunți la relațiile sexuale și la cele lumești, devotându-te în totalitate, fără confuzie sau compromis, drumului pe care alegi să îl urmezi, eliberat de cerințele aparent permanente ale femeii și ale lumii. Este calea abstinenței și a castității sexuale.

Cealaltă modalitate este de a le seduce pe amândouă cu iubirea ta dezinvoltă și pură, de a-ți oferi adevăratele daruri în ciuda „luptei constante cu femeia și lumea”, de a te topi în iubirea care izvorăște pur din însăși libertatea ființei tale lăuntrice chiar în timp ce corpul și mintea ta mor extaziate printr-o crucificare de inevitabilă plăcere și durere, atracție și repulsie, câștig și pierdere. Adâncul ființei nu are nici o limită. Numai deschidere, libertate, iubire și înțelepciune, ca rezultat al contopirii spiritului tău cu femeia și cu lumea.

Dacă ai de gând să te întâlnești vreodată cu femeia și cu lumea, este mai bine să mergi până la capăt și să le seduci din adâncul adevăratei tale esențe, făcându-le să înflorească copleșite de multele daruri ale inimii tale pure. Altfel, dacă le penetrezi prostește ca să-ți satisfaci propriile nevoi, iubita ta și lumea vor simți lipsa ta de devotament, de profunzime, de iubire și de adevăr. În loc să cedeze cucerite de iubire în fața iubirii tale, te vor distrage, îți vor absorbi energia și te vor atrage în încurcături nesfârșite, astfel încât viața și relațiile tale vor deveni o căutare aproape constantă a eliberării de constrângeri și de compromisuri. Poți să fii un sihastru și să trăiești singur, departe de femeie și de lume. Dar dacă alegi să trăiești aici, în această lume și printre femei, te vei simți adeseori prins în „capcană” de femeie și de lume dacă tu însuți nu ești și nu rămâi liber în mijlocul „sexului adevărat”, abandonându-te în dăruire, fără nici o reținere, dar sublimând și alchimizând totul în creuzetul iubirii pure și transfiguratoare. În orice împrejurare, aceasta este calea bărbatului superior.

∗ fragment din cartea Calea bărbatului superior, de David Deida

signature
1 Response

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *