Bucuria are puțin de-a face cu circumstanțele vieții. Și mai degrabă cu acele lucruri pe care tu ALEGI să le pui în centrul vieții tale. Învață să faci alegeri mai bune. Abonează-te pentru inspirație, motivație și alte gânduri liniștitoare.
 

Obiective Iulie 2016 – program, claritate, activități

Trec direct la subiect. Și o să vorbesc cu o ocazie viitoare despre importanța obiectivelor și intențiilor. Așa cum a spus-o cineva foarte bine…  

Dacă nu știi încotro mergi

1. Să fiu mai ancorată în programul zilnic.

În iunie am sărit din el cu generozitate. Însă e în regulă, a fost o lună de testare și acomodare.

În iulie vreau să respect cu mai mare seriozitate:

a) ora de somn.

Având în vedere că alarma mea sună la 8am, la 12am am nevoie să fiu în pat. Maxim o zi pe săptămână să mă prindă 1am trează. Cu excepția weekendului. În zilele de weekend pot să merg la culcare și să mă trezesc… când mi-o fi poftă.

Am conștientizat că pentru a respecta un program, o disciplină, am nevoie de spațiu și în care să încalc regulile. După atâția ani în care am funcționat numai după cum am simțit, nu-mi pot pretinde dintr-odată să mă încadrez în ceva fix. Și rămâne de văzut dacă voi avea mereu nevoie acest echilibru sau e doar o etapă. Înclin spre prima variantă. Avem nevoie atât de disciplină și program, cât și de a ne lăsa purtați de val. Rămâne de văzut ce înseamnă asta, care e ecuația perfectă pentru viața mea de zi cu zi.

b) să scriu în jurnal, dimineața, la ceai.

Întotdeauna voi sublinia importanța de a ne asculta și de a vorbi cu noi înșine. De a negocia și a trata între copilul și părintele interior. Eu sunt de părere că nu ai nevoie de prea multe instrumente ca să ai o viață mai bună. Unul singur e suficient. Pe care să-l folosești cu consecvență.

Lumea ar fi mai bună și oamenii mai fericiți dacă și-ar vorbi și s-ar asculta. După meditație, journalingul este cel mai puternic instrument. Eu așa mi-am descoperit și vindecat cele mai multe răni și credințe limitative. Stând de vorbă cu mine am evoluat cel mai mult și mai eficient.

c) încheierea programului de lucru.

Sunt atât de workaholică! Dacă ar fi după mine, aș lucra încontinuu. Pentru că îmi place! Îmi place ce fac, îmi place să fac, mă încântă să am rezultate, să am o contribuție, să văd că, pentru că am pus o parte din mine în ceva, cineva, s-a schimbat în mai bine, a crescut, a evoluat. A trecut la alt nivel. Contribuția este foarte importantă pentru mine.

Doar că! Am constatat că am nevoie de timpi în care să mă detașez de ceea ce fac. Nu e vorba de a-mi acorda timp pentru pasiuni și plăceri, pentru că tot ceea ce fac este cu pasiune și plăcere. Ci de a schimba ritmul. De a face și altceva. Hmm… mi-a venit acum în minte polarizarea, despre care se vorbește în Tantra. Dintre un bărbat și o femeie care au nevoie să se despartă după ce au făcut dragoste, dacă vor să păstreze pasiunea. O să povestesc mai multe și despre asta. Hmm… voi medita la această potențială lege a universului. Pentru că ea pare să se manifeste peste tot în viața noastră. Un alt exemplu de situație unde se manifestă sunt călătoriile. Atunci când călătorim se produce același efect. Mai târziu voi punea atinge exact ceea ce acum doar întrevăd. Voi înțelege mai bine această nevoie de schimbare de ritm.

Așadar, poate dacă vorbesc cu fetița mea interioră (ce-mi mai place să mă alint! :P) despre asta și o conving de nevoia polarității, o să îmi fie mai natural să creez și să respect două tipuri de ritm/activități.

2. Tot din capitolul program și ritm, vreau să aprofundez și să mă conectez mai mult la energiile Lunii.

În special noi, femeile, suntem influențate de el, datorită hormonilor/ciclului nostru menstrual, care urmărește sau poate chiar reprezintă fazele Lunii. Nu știu dacă ai observat și tu că te simți altfel de la o săptămână la alta. Mă refer la femei aici 🙂 La bărbați acest ritm se petrece de-a lungul unei zile, și e vorba de oscilațiile testosteronului. Vom povesti despre asta. Și vei vedea cât de distractiv e și cât de multă eficiență ne poate aduce în viață.

3. Îmi păstrez în continuare intenția de a mă alinia la o activitate fizică pe care să o fac în mod consecvent.

Cel mai atrasă sunt de yoga și dans de orice tip. Pe locul doi e tai chi-ul și fitnessul. Pe locul trei sunt deschisă la opțiuni pe care nu le-am luat în considerare. Îmi doresc foarte mult să integrez asta în viața mea, însă nu m-am aliniat încă. Nu am ajuns în acel context, nu m-am întâlnit cu acea persoană care pur și simplu să activeze partea asta din viața mea. Am răbdare. La momentul potrivit pur și simplu se va întâmpla.

Asta face parte din obiectivul meu pe termen lung, să fac acroyoga.

4. Să fac un pas mai departe la capitolul planuri, structură, organizare, disciplină și strategie.

Din septembrie vreau să încep să susțin și workshopuri mega-interesante de feminitate. Și asta se va întâmpla doar dacă îmi construiesc drumul până acolo. Asta e marea schimbare/transformare pe care am făcut-o în personalitatea, respectiv viața mea. Am depășit faza de visătoare, în care credeam că lucrurile se vor întâmpla pentru mine doar dacă visez la ele 🙂 Acum mi-am suflecat mânecile și am început să acționez mai mult.

Așadar, până la sfârșitul lunii iulie ar trebui să am o și mai mare claritate asupra lucrurilor pe care vreau să le fac, în ce ordine, și cum ajung să le văd realizate. Să devin și mai specifică și ancorată.

Asta, de asemenea, mă va ajuta să fac trecerea de la manager al situațiilor de viață, la creator intenționat. Și, astfel, viața mea va fi mai mult despre ce îmi doresc să fie. Voi scrie un articol despre asta, curând: Cele trei stadii ale puterii personale: victimă, manager, creator.

5. Să găsesc mai multe activități pentru orele… de relaxare. De multe ori am sărit pentru/ignorat faptul că la 6-7pm trebuia să mă opresc din lucru pentru că nu mi-a venit repede în minte ce (altceva) aș putea face. Cred că am nevoie de o listă până ajung să mi le însușesc natural. Ce-mi vine acum în minte este să citesc, să-mi petrec timpul cu cei dragi și să construiesc relații mai profunde, mai apropiate, mai multe, să văd filme/documentare/TEDx/alte înregistrări, audiobook-uri. Poate că aș putea reîncepe să și pictez. Și, cu siguranță, să cos mai mult și să creez toate acele lucruri pe care vreau să le creez. Rămâne de văzut dacă nu cumva cusutul se simte tot ca muncă. Atunci va trebui să îmi dedic o zi pe săptămână special pentru asta. Voi ce activități îmi recomandați?

6. Să fiu mai activă și să mă conectez mai mult cu comunitatea, respectiv prietenii mei din clubul de călătorii.

Am făcut un mic pas în iunie, însă îmi este clar că am nevoie de un plan (de o organizare intenționată și pentru asta). Lucrurile la care te gândești, dar pe care nu ți le stabilește clar ajung rareori să se întâmple cu adevărat.

A fost un motiv de tristețe pentru mine că nu am fost atât de activă. Pentru mi-am dorit și e despre mine să fiu. Cu răbdare le rezolvăm pe toate. Și în club sunt o grămadă de lucruri pe care vreau să le realizez. Am un drum lung de mers până o să ajung acolo unde mi-am stabilit de la început. Și pentru a împlini motivul pentru care am pornit pe acest drum de la bun început. Se pare că, realist privind, e mai lung decât am prevăzut inițial, din starea de visătoare 🙂  Cei cu care împart această experiență sunt cu adevărat familia mea extinsă. Dacă citiți asta, vreau să știți că vă iubesc foarte mult și sunteți importanți pentru mine. Și abia aștept să vă arăt mai mult din mine 🙂

7. Și dacă tot a venit vorba de familie, în iulie, câteva zile probabil că le voi petrece la Suceava.

Începe să mi se pară tot mai important să îmi petrec timp cu familia. De fapt, mi se pare normal, în legea firii. Pentru că părinții sunt rădăcinile noastre. Și, chiar dacă nu ne dăm seama, în direcția familiei suntem cel mai deschiși să fim hrăniți și alinați emoțional. E o relație reciprocă.

Desigur, de foarte multe ori, tocmai ca urmare a acestei deschideri și conexiuni profunde, relațiile de familie pot fi și sursa cea mai mare de stres și neliniște. Cele mai multe dintre rănile noastre sunt asociate de regulă cu părinții. În cei care ne sunt cei mai dragi ne reflectăm și asupra lor proiectăm toate neajunsurile. Și avem nevoie de timp și chiar de distanță să ne vindecăm, să ne cunoaștem, să descoperim cine suntem în afară mediului și credințelor din care provenim. 

Oriunde am fi pe drumul ăsta, e un loc bun. Dacă ai nevoie de spațiu și distanță, acordă-ți-le. Dacă simți o chemare înapoi, mergi în acea direcție. Întotdeauna, cel mai important este ceea ce simți. 

Eu am avut câteva vise cu mama, pleca. Vise care m-au tulburat mai mult decât oricare altele. Și asta m-a făcut să mă gândesc că s-ar putea ca relația mea cu mama să fie mai importantă pentru mine decât reușesc să conștientizez. În afară de asta, nu e deja mai mult decât suficient că tata nu mai e?

Poate că se poate mai mult. Mai bine. Poate că relația asta mai are daruri de oferit. Merită să explorez. 

Și tu meriți. 

Și familiile noastre merită darurile, atenția, afecțiunea, timpul nostru petrecut împreună cu ei. De multe ori ne dăruim mai degrabă străinilor, care nu au nimic pentru noi. Sau dacă au, pentru că sunt niște străini, nu reușesc să ne atingă suficient de adânc. Să ne hrănească cu adevărat. Și îi înfometăm pe cei care poate ar face orice pentru noi. Sau nu neapărat orice, ci oricând de-a lungul vieții. Într-un fel sau altul, sunt tot timpul disponibili pentru noi. Despre cine din viața ta mai poți spune același lucru? Asta cred că e calitatea cea mai importantă a familiei.

8. Vreau să găsesc un timp dedicat și intenționat și cititului.

Pe sărite sau când se nimerește nu mă (mai) satisface.

9. Vreau să (continui să) mă conectez mai profund, mai intim, mai autentic cu oamenii din viața mea.

Și cu alți oameni. Îmi place tare să cunosc și să descopăr oameni noi! Pentru mine oamenii sunt importanți. Tare.

Gândindu-mă acum la toate astea, îmi vine în minte o altă vorbă:

Pur și simplu nu îți permiți să îți trăiești viața la întâmplare!

Vă doresc și vouă o lună magnifică, plină de soare, de mare, de distracție, voie bună și inima deschisă și plină de iubire.

Vă îmbrățișez cu iubirică,

Mihaela

P.S. Ahhh, era să uit!

10. Să fac muuuuuuuulte poze!! 🙂

signature
2 Responses
 • Catalin
  02 Jul 2016

  Mult succes. Si eu am sarit putin calul si am facut un plan pe un an de transformare totala. Momentan am inceput luna a doua. Luna 1 – 98% eficienta. Putem face schimb de tips and trick la un moment dat, langa o ciocolata calda.

  Bravo!

 • Fazele Lunii 2016
  19 Jul 2016

  […] în obiectivele pentru luna iulie că vreau să mă acordez mai mult la ritmul lunii. Mi se pare fascinantă relația atât dintre […]

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *