Bucuria are puțin de-a face cu circumstanțele vieții. Și mai degrabă cu acele lucruri pe care tu ALEGI să le pui în centrul vieții tale. Învață să faci alegeri mai bune. Abonează-te pentru inspirație, motivație și alte gânduri liniștitoare.
 

O zi care n-a fost

Afară, aerul e plin de pudră roșiatică. Și ar deveni din ce în ce mai vineție. Dacă nu ar acoperi, în curând, întunericul, orice culoare. Și cine-și va mai aminti de ziua de astăzi? Nu, n-are rost să te uiți prea mult în urmă. Nu mai scump de-un bilanț. „Astăzi a început cu soare, cu cineva care încerca să mă trezească și l-am alungat. Și se termină scăldându-se în pudră roșiatică. Și în liniște.”

Și apoi poți să-ți vezi de noapte.

Și apoi de zi. Și iar de noapte.

Și iar de zi. Și iar de noapte.

De ieri, când era întuneric, până acum, a trecut foarte puțin timp. Foarte, foarte puțin timp. Iar eu sunt una dintre aceia care a avut tot timpul la dispoziție. Dar el n-a plănuit să stea prea mult cu noi. A plecat repede.

Timpul și-a făcut zilele scurte de tot.

Și, mă întreb, dacă, într-o zi, vom mai avea timp să existăm.

Ceaiul s-a răcit. Ascult de ore aceeași mantră. Întunericul deja aproape ne-a înghițit.

Azi n-am fost a lumii. Sunt departe de lume.

Pentru că, de multe ori, uit de mine când sunt în lume. Și când uit de mine și nu mai sunt eu… tot felul de oameni încep să mă locuiască. Și direcțiile în care călătoresc ei, cu mine, se întâmplă să mă ducă în locuri în care, cel mai adesea, sufletul îmi iese zgâriat. Trebuie să rămân cu mine. Am nevoie să fiu a mea.

Uneori, în clipe ca acum, mă sperie cât de puțin am nevoie de lume. Mă tulbură cât de departe sunt de lume. Cum atât de multe s-au întâmplat, astăzi, în lume. Dar pentru mine toate astea n-au existat.

Sunt un punct nemișcat, pe dinafară, al lumii.

Se întâmplă atât de multe în lumea dinăuntrul meu. Trăiesc dinăuntrul meu. Acolo e mult mai multă liniște. Acolo e calm. Acolo dorurile de îmbrățișări sunt astâmpărate cu puterea și viteza gândului.

Acolo, să te întâlnesc, nu depinde de programul tău plin. Te întâlnesc înăuntrul meu și stau cu tine până mă satur. E adevărat că acolo nu ne putem atinge, dar ne putem simți. Acolo mă întâlnesc cu tine, în liniște. Fără socoteli de viață și de gânduri. De emoții și legături nedescâlcite.

Când ne întâlnim înăuntrul meu, doar suntem.

Sunt adânc înăuntrul meu. Sunt atât de nemișcată. Doar faptul că mi se face foame și somn îmi aduce aminte că ceva e încă viu din mine. Exist și încă într-o altă lume. O altă realitate. O altă dimensiune.

Voi continua să rămân înăuntrul meu încă o vreme. Până îmi trec zgârieturile recente.

Să vii după mine. Voi avea nevoie să mă întorc.

signature

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *