Bucuria are puțin de-a face cu circumstanțele vieții. Și mai degrabă cu acele lucruri pe care tu ALEGI să le pui în centrul vieții tale. Învață să faci alegeri mai bune. Abonează-te pentru inspirație, motivație și alte gânduri liniștitoare.
 

Încă o zi de libertate

M-am trezit și am știut că nu mai sunt eu.

Mă posedă un înger al libertății. Îngerul libertății. Îmi amintesc ca printr-o crăpătură că a început să intre în mine încă din vis. Plâng cu atâta disperare. Pe dinăuntru. Încă nu m-am umplut de lacrimi să-mi țâșnească fântâna arteziană prin ochi. Ochii mei te-ar putea încă păcăli. Te-ai putea uita la mine și n-ai ști că nu sunt eu. N-ai ști că te privește îngerul libertății.

Mă face să țip. Mă face să urlu. Ești liberă! Urlă! Ești liberă! Sfâșie-ți carapacea! Rupe fășii din corpul tău în care ești blocată. A cărui răni le porți. Ca o piele de tigru jupuită, neuscată, din care mai rămân în urmă dâre de sânge.

Îngerul libertății e un înger rece. Atingerea lui îmi dă fiori din cap până în picioare. O simt ca pe o adiere rece. Nu mă îngheață. Doar mă aduce în alertă. Toată ființa mi-e în alertă. Îngerul libertății se luptă pe dinăuntrul meu cu acele părți din mine, cu acele funii tenebroase. Ai curajul să distrugi totul în jurul tău?

Ai curajul să distrugi totul în jurul tău fără să știi că, de fapt, ceea ce distrugi e în interiorul tău? Ești liber să trânteși ușa? În nasul a tot ceea ce ai în jurul tău. Ai curaj să renunți la tot? Mi, ai curajul să te ai doar pe tine?

Mă întreabă îngerul libertății. Smulgând din mine ultimele pene. Făcându-mi loc să rămân doar eu.

Ai curaj să accepți totul așa cum e?

Azi-noapte îmi amintesc că eram preot într-o biserică. Eram tot eu, femeie. În visul meu eram ultima care putea fi preot. Și am fost. Se făcea că în locul ușilor de la altar era un tron. Pe care m-am așezat și am spus: da, eu sunt preotul acestei biserici, eu slujesc aici! Și asta m-a salvat. La naiba cu convențiile voastre! Asta m-a salvat…

Atunci cred că s-a pogorât în mine duhul libertății.

Libertatea nu are preț. Voi distruge totul dacă asta înseamnă să fiu liberă. Și azi e o zi bună pentru distrus. Azi ai nevoie de permisiunea îngerului libertății să exiști. Azi te pot face să nu mai exiști. Am atâta forță și libertate.

signature

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *