Bucuria are puțin de-a face cu circumstanțele vieții. Și mai degrabă cu acele lucruri pe care tu ALEGI să le pui în centrul vieții tale. Învață să faci alegeri mai bune. Abonează-te pentru inspirație, motivație și alte gânduri liniștitoare.
 

Cine sunt cu adevărat

Dragul meu drag,

E aproape miezul nopții. Am golit încă o cană de ciocolată caldă. Ultima. Băuturile fierbinți îmi țin atât de mult de cald în ultima vreme.

Mă simt puțin rătăcită.

Mulți oameni mi-au spus azi că am nevoie să fii lângă mine. Că, avându-te alături, aș fi mult mai puternică. Și mai fericită. Și în multe alte feluri. M-au întrebat ce crezi despre ceea ce mi se întâmplă. Toată lumea se așteaptă să nu permiți să mi se întâmple nimic rău.

Eu nu sunt însă atât de sigură în privința asta. Mă știi doar. Războinică, luptătoare, învingătoare. Una diferită de clasici, ce-i drept. De ce n-aș putea fi completă și întreagă prin mine însămi? Să ai pe cineva alături e calea ușoară. Și nu zic că nu aș alege-o. De ce altfel mi-ar fi atât de dor de tine? Însă nu ești aici. Și asta nu înseamnă decât că trebuie să-mi găsesc drumul singură. Asta nu înseamnă decât că planul pentru mine e să-mi găsesc drumul singură. Și știm amândoi că mereu o fac. Da, mereu îmi spui asta. Că mă adori pentru că îmi găsesc mereu drumul singură.

Și mama, dacă și-ar aduce aminte de mine când eram mică, și-ar da seama că sunt aceeași. Voiam să fiu perfectă și să mă ridic singură la chiuvetă, să fac treabă. Și acum fac la fel. Permit să mi se întâmple toate lucrurile care mi se întâmplă pentru că vreau să găsesc soluția lor. Vreau să trăim în armonie. Și pentru asta, trebuie să înțeleg ce înseamnă armonie, ce înseamnă lipsa ei, și care e drumul dintre cele două capete.

Eu n-am ales să fiu un om obișnuit. Și, oricât mi-ar fi de greu, o să parcurg întreg spectrul de manifestare al omului, o să-l înțeleg și o să găsesc calea către armonie. Ăsta e sensul pentru care exist. Și știm amândoi că o să reușesc.

Ce bine că ești cu mine. Îmi amintești de mine, de cine sunt cu adevărat. Să fii binecuvântat pentru asta! Să fie binecuvântată viața, că te-a creat pentru mine! Te iubesc! Te iubesc și pe tine, iubesc și viața!

Ce bine e la tine în brațe! Acasă! Ce bine e acasă!

Anul ăsta pare a fi al renunțărilor și al durerii, o nouă etapă de morți. În multe feluri se mai poate muri! Doamne, ai fost teribil de genial când ai inventat omul! Anul ăsta mi-am dat voie să simt multă durere. Și, se pare că am început să lucrez la relații. Ce-i drept, nici când altădată nu aș fi putut fi pregătită pentru asta. A fost munca interioară. Mi-am găsit drumul prin mine însămi. Acum urmează găsirea drumului în relație cu ceilalți oameni. Știu că o voi scoate la capăt, însă nu știu cum încă. Drumul prin lumea materială.

Doar pentru că am cucerit celelalte teritorii pot acum să o fac și pe asta. Ohhh, cât am mai uitat de mine în ultima vreme! Cât mi-am permis să uit de adevărul meu profund în ultima vreme. Bănuiesc că a fost nevoie de asta. Sigur că a fost. E teribil să fii separat de esența și adevărul tău. E singurul fel însă prin care-ți poți găsi drumul prin tine însuți. Aș vrea să mai rămân o vreme aici. Să mă refac, să-mi încarc bateriile. Că e de luptă cu omul, nu glumă. Nu știu cum să-l pun față în față cu el însuși. El îl văd, dar cum îl fac să se vadă și el însuși? Sună de parcă aș fi un extraterestru care face cercetare pe natura umană. Am venit pe pământ să studiez omul și să văd cum se activează versiunea lui pozitivă, cea în care își împlinește potențialul. Care e drumul prin natura umană care deblochează toată minunea lui interioară, toată forța divină din care și cu care a fost creat?

Partea fascinantă și cea care face călătoria asta dificilă e că numai fiind om, numai trecând tu însuți prin toate văile și deșerturile umane posibil poți să descoperi calea. Fericirea e ușor de înțeles. E și natura noastră originară. Provenim din fericire. Durerea însă… ajung să cred că asta e partea miraculoasă a omului. Că poate trăi ceva atât de diferit de natura lui.

E atât de obositoare căutarea asta. Și, totuși, căutarea e însăși rațiunea mea de a exista. Mă cunosc pe mine. Cunosc viața. Cunosc totul. În seara asta am descoperit un lucru nou despre mine. Am adus mai multă lumină asupra a ceea ce eu sunt. Asupra propriului drum.

M-a luat amețeala. Cu cât descopărt mai mult, cu atât mă simt mai copleșită de vastitatea pe care înainte nici nu o bănuiam.

signature

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *