Bucuria are puțin de-a face cu circumstanțele vieții. Și mai degrabă cu acele lucruri pe care tu ALEGI să le pui în centrul vieții tale. Învață să faci alegeri mai bune. Abonează-te pentru inspirație, motivație și alte gânduri liniștitoare.
 

Ceva nou. De la început.

M-a măcinat adeseori ideea noilor începuturi. De care par, într-un fel, atinsă și tulburată. Ca ceva ce te stăpânește. Mereu de la început. De la început. De la început.

M-am uitat la ea și nu am știut cum să-i spun. N-am știut ce e. După aparențe, nu părea să-mi facă bine. Deși nu aș avea încredere în elementele de raport. Așa că i-am zis boală.

Și, așa cum m-am putut observa că procedez în astfel de situații, caut să-mi descopăr simptomele și la alții. De cele mai multe ori la alții, care au trăit în alte vremuri. Cu mine nu pare să fie nimeni contemporan din cei care îmi pot da răspunsuri despre drumul pe care merg. Chiar dacă, uneori, se vorbește prin ei.

Astăzi, acum. – Îmi permit o paranteză: E mereu atât de relativ să spui astăzi. S-au întâmplat atât de multe lucruri de când am întâmpinat ziua, dimineața pare departe. Și-n timp, și-n experiențe. E în urmă. – Deci acum. Îmi caut reazem. Acum îmi caut reazem. Sau a apărut ca un baston de nicăieri. Aștepta un moment de liniște să poată interveni.

De câte ori o mare operă a fost începută de zeci de ori? Fie scriitură, muzică, pictură sau chiar om. Câte pagini perfecționate și apoi aruncate?!

Astăzi. Off, nu astăzi. Acum. Evadez din „Totul se întâmplă cu un motiv” pentru a chestiona aceste începuturi care există în mine. Sfârșiturile sunt rare. Uneori mă satisfac. De multe ori, mai ales când sunt târzii, nu-mi plac. Dar începuturile… Off, zac în mine multe începuturi. Nu pot obosi de la aceste începuturi.

Îmi doresc însă, și aștept, clipa în care, uitându-mă în urmă, să constat că am mers mai departe de început.

signature

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *