Bucuria are puțin de-a face cu circumstanțele vieții. Și mai degrabă cu acele lucruri pe care tu ALEGI să le pui în centrul vieții tale. Învață să faci alegeri mai bune. Abonează-te pentru inspirație, motivație și alte gânduri liniștitoare.
 

Cel mai important lucru pe care are nevoie să îl învețe un bărbat

Știi de ce e nemulțumită o femeie?

Pentru că își dorește, pentru că e atrasă, dar nu e nimeni acolo să o conducă.

Rolul bărbatului de a conduce

David Deida spune în Draga mea iubita… Ghidul femeii pentru a se bucura de extazul și binecuvântarea iubirii (citatul meu preferat):

„Bărbații sunt ca un tren! Ei se îndreaptă într-o direcție precisă… Alegerea unui bărbat pentru a rămâne cu el este ca și cum te-ai urca într-un tren. Vrei, nu vrei, vei sfârși prin a te îndrepta în direcția în care se îndreaptă el, din punct de vedere spiritual și sexual.

Singura alternativă care îți rămâne este să te dai jos din tren. Nu-i poți schimba direcția bărbatului fără a-ți pierde încrederea în capacitatea lui de a te conduce.

Tu nu-ți dorești un bărbat rigid, ci unul cu inima curajoasă și orientată către un adevăr autentic și profund. Îți dorești un bărbat care să te cunoască, care să te asculte, care să țină cont de ce i-ai spus, iar apoi să te cuprindă și să te conducă într-un loc pe care nu îl cunoști și către care nu ai reușit niciodată să îl direcționezi, chiar dacă ai fi vrut acest lucru. Îți dorești un bărbat care să îți conducă inima către noi profunzimi ale aventurii și ale deschiderii, și care să-ți prezinte noi aspecte ale vieții, pe care nu le bănuiai…”

Absolut minunat citatul ăsta. Îl ador. Ceea ce nu spune David Deida în cărțile lui este că da, bărbații se simt împliniți să conducă. Și femeia să se lase condusă, să se abandoneze lui. Mergând cu trenul acolo unde duce el. Însă, în momentul în care ai ales să pleci într-o astfel de călătorie, așa cum femeia are nevoie să priceapă că nu poți schimba direcția trenului și că ea merge oriunde merge și el, la fel și bărbatul are nevoie să priceapă că, în trenul lui, nu mai e singur. Respectiv, că tot ceea ce face el îl influențează și pe celălalt din tren. Pe ea. Odată urcați în tren, începe călătoria către profunzimea lui (suntem) Unul. Ce face unul, îl influențează și pe celălalt. Și viceversa.

Siguranța călătoriei

Și apar situațiile în care un bărbat își pornește trenul și setează direcția Europa de Nord, iar după 200km se răzgândește pentru că și-a dat seama că nu și-a terminat treburile, și uită, nu e conștient că are încă un pasager pe care trebuie cel puțin să-l informeze în privința schimbării și să arate că îi pare rău pentru schimbările neașteptate…

La un moment dat, femeia, cu tot cu bagaje, se trezește că ea crede că merge spre Europa de Nord și își dă seama că bărbatul a uitat de ea și el a pornit-o spre biroul din România.

Umbra din femeie: distrugătorul

În acel moment, se produce transformarea. Pe cât de profundă îi era starea, disponibilitatea de abandon, pe atât de puternică îi va fi acum energia și dorința de distrugere. Și va distruge trenul. Pentru că este un tren nesigur, este un tren care ignoră că o are drept călător, îi ignoră dorințele și nevoile. Logica, mecanismul din spate, e foarte simplu.

Femeia, pentru că se abandonează, uită de ea dintr-o anumită perspectivă. Cedează controlul, direcția. Și are nevoie de siguranță. Are nevoie să știe că abandonul ei nu o pierde. Abandonul e darul pe care ți l-a dat Dumnezeu ca să ajungi la el. Atunci când darul tău, în schimb, te rătăcește prin lume și te face să te trezești singură, în mijlocul câmpului, se activează capacitatea de distrugere. Ceva nu a fost bine. Trebuie distrus.

Femeia dă viață. Și, pentru asta, are și capacitatea de distrugere. Ăsta este contextul în care îi este superioară bărbatului. Dumnezeu a făcut-o vulnerabilă, dar nu neputincioasă.

Punct în care apare scorpia, vipera, isterica, nemulțumita.

Darurile femeii când se simte în siguranță

Femeia e îndelung răbdătoare și îngăduitoare pentru că ea vede lumea și pe oricare din lume, inclusiv pe un bărbat, ca pe copiii ei. Dar astea sunt daruri pe care poate să le ofere doar atunci când se simte în siguranță. Celebra nevoie de siguranță a femeii. Cele mai prețioase daruri ale femeii stau în abandonul ei. Fără siguranță, femeia nu se poate abandona.

Nici bărbatul nu trebuie să uite că este tată.

Femeia răspunde la ceea ce îi oferă bărbatul

De fiecare dată când o femeie e nemulțumită, e pentru că un bărbat a invitat-o să urce în trenul lui, ea și-a dorit să facă asta, a urcat, apoi el a uitat de ea prin locuri din care ei i-a fost greu să se întoarcă singură acasă, pe teren sigur.

După ce mai mulți bărbați au făcut asta cu tine, începi să te îndoiești că un bărbat știe, e conștient de misiunea lui de a te conduce. Astfel, nu te mai abandonezi, și sentimentul de împlinire e împins din ce în ce mai departe. Începi să te refugiezi în alte lucruri, preocupări. Începi să ai relații superficiale, în care ești cu un bărbat fără să îți mai deschizi inima, fără să i te mai abandonezi.

Scorpia e activată tot mai des, pentru că ești nemulțumită că nu ești pe drumul tău spre împlinire, abandon și Unul. Și, poate chiar începi tu să conduci. Darurile și rolul tău de femeie fiind ignorate și încuiate înăuntru tot mai mult.

Un bărbat are de înțeles un singur lucru. Din momentul în care își dorește să se scalde în energia unei femei și să aibă companie în călătoria vieții, are nevoie să gândească pentru doi.

Eu, tu și NOI

Asta nu înseamnă că pune stăpânire pe lumea ei. Lumea ei rămâne lumea ei. O lume în interiorul sau intersectată cu „noi”. Și femeia are singură grijă de ea și lumea ei. Așa cum și lumea lui rămâne veșnic lumea lui. O lume în interiorul sau intersectată cu „noi”.

În spațiul lui „noi”, Dumnezeu l-a făcut pe bărbat să se bucure de abandonul femeii în brațele lui. Dar i-a dat și responsabilitatea acestui dar.

Te poți bucura de orice cristal ți-a fost oferit, atâta timp cât ai grijă să nu se spargă sau piardă.

Nu poți avea abandonul femeii fără să ai grija acestuia.

Comunicarea, harta relației

Și aici comunicarea e foarte importantă. Pentru că e singurul fel de a împărtăși și transmite celuilalt ce se întâmplă în lumea ta interioară. Ce gândești, simți, vrei, îți place, ce e bine și ce nu e bine. Dorințele, intențiile, planurile. Ceea ce se întâmplă cu trenul. Chiar și atunci când e stricat, rătăcit sau confuz. Are nevoie de pauză, service sau altă direcție.

Așa construiești sentimentul de siguranță. De asta la un bărbat e importantă demnitatea. Și cuvântul. Pentru că ai nevoie să simți că te poți baza pe el. Pe ceea ce spune și pe ceea ce face. Și pe congruența dintre ele.

signature
1 Response
  • Andrei Hgh
    06 Sep 2016

    E ok sa fii putin nebuna, atat timp cat esti profesionista si un om competent. Succes

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *