Bucuria are puțin de-a face cu circumstanțele vieții. Și mai degrabă cu acele lucruri pe care tu ALEGI să le pui în centrul vieții tale. Învață să faci alegeri mai bune. Abonează-te pentru inspirație, motivație și alte gânduri liniștitoare.
 

Ce apreciază prietenii mei, la mine?

Întrebare din Testul Pasiunii, recomandat de Grațian Sonu: Ce abilitate de-a ta apreciază pritenii tăi, la tine? Gândindu-mă la ea, mi-am dat seama că nu știu cum mă percep oamenii din jurul meu. Și mi-am dorit să aflu. 

Uneori, oamenii din jur te văd așa cum ești, văd licăriri, bucăți din tine. Pe care le recunosc pentru că le au și ei. Alteori se văd pe ei, reflectați în tine. Că te văd pe tine sau se văd pe ei, le ești oglindă. Și între tine și cei din jur mereu vor fi puncte comune. Altfel nu s-ar afla în jurul tău. Sau tu, în jurul lor.

Mi-a spus un prieten, la un moment dat, că: numai oamenii frumoși pot vedea alți oameni frumoși. Și asta susține unul dintre citatele mele preferate, o vorbă spusă de

Mark Twain: A man sees in the world what he carries in his heart.

Părerea celorlalți nu reprezintă un fundament, un adevăr despre tine. Dar o poți folosi pentru a te cunoaște. Pentru a vedea care e asemănarea sau diferența dintre ceea ce crezi/știi despre tine și ceea ce văd ceilalți la tine. Și, avându-le pe cele două, îți poate fi mai la îndemână să cauți adevărul.

Părerea celorlalți mai poate fi folosită, mai apoi, și pentru a vedea cât din ceea ce știi deja că ești, reușești să și transmiți. Pentru că datoria de a te arăta, de a te exprima, de a te manifesta așa cum ești, de a te împărtăși cu ceilalți, de a-ți arăta inima, și calitățile personalității, îți revine ție.

Sigur, și aici exista variabila filtrelor prin care te privesc ceilalți. Dacă sunt oameni ce poartă ochelari și privesc doar prin ei, te vor vedea mai întunecat. Însă există și acei oameni care își doresc cu adevărat să te cunoască exact așa cum ești tu.

E de ținut cont și de faptul că unii oameni au calitatea unei exprimări mai bogate și precise, alții nu. Unii au o capacitate de a comunica – mă refer la cea verbală – mai elaborată. Asta nu înseamnă că nu te percep, nu te simt, nu reușesc să te vadă. Ci, poate, doar nu-și găsesc cele mai bune cuvinte să ți-o spună.

 

Olya Vode: Ești o femeie foarte inteligentă și pozitivă… De aici toate ar trebui să îți dea pe plus.

 

Gabriela Niculescu: Ai multe calități. Prima ar fi curajul de-a te avânta în necunoscut. Apoi, dorința nestăvilită de evoluție, interesul tău pentru tot ce este frumos și bun, încrederea în forțele proprii (pe care-ai căpătat-o de curând), puterea de a depăși momentele grele, fascinația pentru clipele minunate ale vieții (dacă te-ai vedea cum radiezi când îmi povestești ce minuni ai trăit… ești adorabilă), sinceritatea, devotamentul și, mai presus de toate, bunătatea sufletului. Ești un copil frumos și pentru asta te iubesc!

Cosmin Ilinca: Perfecționismul și dorința continuă de învățare! 🙂

 

Corina Elena Radu: Povestitul

Alina Anca: Mihaela, ce-mi vine în minte când mă gândesc la tine este DELICATEȚE și FRUMUSEȚE! Iar ca abilități: disponibilitatea și curajul de a te arăta lumii „așa cum ești”

 

George Dontu: Inteligența!

Monica Popescu: Curaj, înțelepciune, inteligență

 

Andruk Dreamland: Autenticitatea ♡

Irina Iordache: Mie îmi place la nebunie modul în care interacționezi cu omuleții, în care povestești… Captivant de-a dreptul… Ești genul de persoană de la care cu siguranță aș avea multe de învățat 😀

 

Oana Mihailescu: Eu admir la tine curajul de a-ți urma propriile intuiții, chiar dacă uneori pentru alții asta înseamnă nebunie curată! Disponibilitatea de a te ridica din nou în picioare, deși ai trecut prin anumite provocări foarte intense. Stilul elegant de a te îmbrăca, dar și felul cum porți hainele, ai o atitudine aparte când porți anumite haine. Capacitatea de a visa, și de a crede în continuare în povești de dragoste frumoase. Capacitatea ta de introspecție și de a transforma orice acțiune simplă în proces de autocunoaștere și dezvoltare personală (îți amintești de revelația când ai fost la Word Class și ai observat că aveai o ușurință fantastică de a înota pe spate, mai puțin pe burtă 🙂 ), Draga mea, te îmbrățișez, ești minunată!

Simona Savu: Și eu admir la tine sensibilitatea, ești foarte feminină și delicata, Mihaela dragă! Talentul tău minunat de a găsi forma perfectă a cuvintelor transpuse în rânduri care-mi mângâie inima si îmi hrănește dorul de frumos! Sinceritatea ta, veselia, bucuria de a trăi! Eu simt mult roz în viața ta! Magnetismul tău… atragi oameni frumoși! Ei, sigur am uitat ceva… Te pup, cu drag! Aaaaa: Pasiunea! Da! Ești pasională și pui suflet în tot ce faci!

 

Ruxandra Denisa Teodorescu: Perseverența, pozitivismul, te pup!!

Alexei CriStef: Perseverența și feminitatea.

Florin Borges: seninătatea și încrederea în oameni.

Maria Florea Cred că ești o persoană cu o sensibilitate deosebită. Cu un suflet mare.

Angela Mitocariu: Zâmbetul și felul în care reușești să „pui pe hârtie” (în vremurile liceului), astăzi în multe alte feluri, visele tale, astfel făcându-ne, parcă, să visam cu tine!!!

Catalin George Apostol: feminitatea & optimismul.

Dan Mihail Nicolau: Bucuria de a trăi.

Gratian Sonu: Scrii minunat, ai un talent și o sensibilitate rară.

Alexandru Spoială: Cea Mai Frumoasă Femeie

signature

No Comments Yet.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *